Éradonyi fiatalok nagy tervekkel

Szombaton délután alakult meg a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) éradonyi tagszervezete. Szalkai-Szabó Zsuzsa helyi pedagógus kezdeményezésére mintegy harminc fiatal gyűlt össze a helyi óvoda épületében.

A tenni akaró fiatalok azért határoztak a szervezetbe tömörülés mellett, hogy a jövőben szervezett formában tudjanak tevékenykedni településükért és saját maguk érdekében. Az alakuló gyűlésen jelen volt Cseke Attila, a körzet RMDSZ-es parlamenti képviselője, aki maga is ifjúsági szervezetben kezdte munkásságát. A honatya a szervezeti élet előnyeiről és hasznosságáról beszélt a fiataloknak kiemelve, hogy a siker érdekében szakmai téren végig kell járni a lépcsőfokokat, hallatniuk kell a hangjukat.
A VIDIFISZ részéről Tőtős Norbert regionális alelnök volt jelen, és ismertette a szervezet munkásságát, programjait, vázolta a működési alapelveket, majd munkára és kitartásra ösztönözte a fiatalokat. A jelenlévő Kerezsi Attila alpolgármester és Simon-Szabó István helybeli református lelkipásztor is támogatásáról biztosította a fiatalokat.
Az új szervezet élére a jelenlévők egyelőre egy öttagú vezetőséget választottak, a testület tagjai egyenjogúak, az ő feladatuk lesz a működés beindítása, az irányítás. A vezetőségbe Szalkai-Szabó Zsuzsa, Karacs Krisztián, Geszti Erika, Vajna Anett és Szalkai Roland kapott megbízást. Az alakuló gyűlés kötetlen beszélgetéssel ért véget, a fiatalok elmondták véleményüket, ötleteiket, elképzeléseiket. Tervekből nincs hiány, és látva a lelkes csapatot, ezeket bizonyára meg is valósítják.

VIDIFISZ sajtószolgálat