Meghívó a 8. Sárrét Íze Fesztiválra

Április utolsó hétvégéjén tartják meg a magyarországi Nagyrábén immár a 8. SÁRRÉT ÍZE FESZTIVÁLT és tizedszerre a főzőversennyel egybekötött SZENT GYÖRGY-NAPI VIGASSÁGOKAT.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A fesztiválhoz kapcsolódóan április 24-én, csütörtökön Berde Sándor fotókiállítását nyitják meg, melynek témája a Hortobágy, címe Viseletek viselői. Ugyanezt a címet viseli az alföldi öltözékekről szóló konferencia is.
Április 26-án a pásztorélet ősi hagyományai szerint kihajtják a legelőre az állatokat. Nagyrábén juhkihajtással és birkanyírással elevenítik fel a szokást.
A főzőversenyre baráti társaságok, csoportok jelentkezését várják április 20-ig. Kétfogásos menüvel lehet benevezni, legalább az egyik fogást a helyszínen kell elkészíteni, és mindet be is kell mutatni a zsűrinek. Nevezni a fesztiválra személyesen, levélben és e-mailben lehet a következő címeken: Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár, 4173 Nagyrábé, Rétszentmiklósi utca 2/a; kocsabi59@gmail.com, telefon 54/477–334; vagy telefonon: 06/30/747–7991 (Kocsis Csaba), 06/30/279–2682 (Koroknai Béla). A borítékra írják rá: „8. Sárrét Íze Fesztivál”.
A rendezvény részletes programjáról április 1-jétől az alábbi helyeken tájékozódhat:
www.alfolditurizmus.hu; www.nagyrabe.hu.