Téli strandolás

Bár felszereltségében, medencekínálatában meg sem közelíti a magyarországi hasonló létesítményekét, mégis egyre népszerűbb és közkedveltebb Hegyközszentmiklós gyógyfürdője. Ez a kiváló gyógyvíz mellett a csendes környezetnek, a szeretetteljes vendéglátásnak és nem utolsósorban a jegyáraknak köszönhető.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A helyi református egyházközség által üzemeltetett gyógyfürdő 1971-ben épült egy 200 négyzetméteres medencével. Amióta Árus László lelkipásztor szolgálati helyévé vált Hegyközszentmiklós, a strandon gyökeres átalakítások mentek végbe. Téliesített vendégszobákat húztak a zuhanyzó és az öltözők fölé, a tíz szobában 44 fürdővendéget tudnak elszállásolni. A büfé mellett konyhát is üzemeltetnek immár, és a strand egész évben látogatható. Ingyenes az internethasználat, lehet sátorozni, akinek kedve szottyan, szabad tűznél süthet-főzhet, s egy kisebb gyerekmedencét is elhelyeztek az apróságok számára. Az árak pedig igazán csábítóak: egy felnőtt belépő 5 lejt kóstál, gyermekek számára ennek felét kell fizetni. Szervezett csoportok 50 százalékos engedményben részesülnek.
Árus tiszteletes nemrég ismét újított: a nagymedence befedése jelenti az attrakciót. Kérdésünkre elmondta, hogy mindig a bevétel függvényében költenek fejlesztésekre, a strand önfenntartása mellett a templom javítására is szánnak a haszonból. A medence befedésére a legkedvezőbb árajánlatot a gyergyószentmiklósi Tibsil Kft. adta. A 17 ezer eurót részletekben fizeti ki az egyházközség. A székelyföldi mesterek októberben jártak terepszemlén, majd a méretre szabott alkotóelemeket december első felében szerelték össze a helyszínen. A födém télen meleget tart, nyáron meggátolja, hogy a nap tovább forrósítsa az amúgy is magas hőfokú termálvizet. A lelkipásztor mindenki megnyugtatására elmondta, hogy a beruházás miatt nem drágítják a belépőjegyeket. Arra viszont számítanak, hogy növekedni fog a télen fürdőzők száma. Tavaly mintegy tizenötezren fordultak meg náluk. A tervezett fejlesztéseket – új medencék építését – már képtelenek lesznek önerőből finanszírozni, a tiszteletes elmondása szerint pályázni fognak.

Érmelléki Elek