Kutatólabor a remízben

Kiválósági oklevelet kapott 2013-ban a nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV), ezzel ismerték el, hogy élenjáró az ország tömegközlekedési cégei között. A vállalat mechatronikai központját december közepén avatták fel.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Kalapács helyett már lézerrel vizsgálják a nagyváradi villamosok kerekeinek műszaki állapotát. A járművek karbantartását, ellenőrzését, javítását a legkorszerűbb technológiával végezhetik immár az európai uniós finanszírozással megépített mechatronikai laboratóriumban. A projektben a HKV együttműködött a helyhatósággal és a Nagyváradi Egyetemmel, ugyanis a laborban kutatásra is lehetőség nyílik. Az ünnepélyes átadáson – amit az EU a finanszírozási szerződésbe is belefoglalt feltételként – Csuzi István, a közszállítási vállalat vezérigazgatója, Ovidiu Mureşan alpolgármester, Ioan Felea professzor, az egyetem energetikai karának szakfelelőse és Marius Moş, a polgármesteri hivatal külföldi finanszírozású projektekért felelős igazgatóságának vezetője vágta át az avatószalagot.
A megközelítőleg négymillió euró értékű beruházást 83 százalékban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból fizették, a vállalatra nagyjából egymillió eurós önrész jutott. A mechatronikai labornak helyet adó, közel 500 négyzetméteres, fémvázas, könnyűszerkezetű műhelycsarnok „zöld energiával” – napelemekkel és hőszivattyúval – működik, hangsúlyozta Csuzi István. A legdrágább, valamivel több mint 1,3 millió eurós berendezés a mobil eszterga, amivel úgy lehet megmunkálni a villamoskerekeket, hogy azokat nem kell leszerelni. A járművet emelik a gép fölé. A berendezés hajszálpontos mérések alapján kiszámítja – a kerék anyagának, helyzetének, kopási fokának stb. figyelembevételével – a szükséges megmunkálás helyét, milyenségét, és mérnöki jóváhagyásra el is végzi azt. Egy másik, nagyjából 1,2 millió euróba kerülő berendezés a járművek különféle részeinek vibrációját tudja mérni, és a „fölösleget” beállítási változtatásokkal kiküszöböli. Az eredmény: az alkatrészeket az idő előtti kopástól, az utasokat, a környezetet pedig a zörgéstől, rázkódástól megkímélő villamos. Beszereztek továbbá egy elektromos mérőműszert, amellyel a légvezetékeket tudják ellenőrizni, és egy emelőkosaras szervizkocsit, amely sínen és közúton egyaránt tud haladni.
Amint a vezérigazgató megjegyezte, a cég kiadásainak kétharmadát tette ki eddig a javítási költség, ezentúl ez kevesebb lesz. Hosszú távon bevételt is hozhatnak az említett berendezések, tette hozzá Csuzi. Azért választották a hordozható, és nem a szerelőaknába süllyesztett esztergát, hogy akár a vasútnak, akár más, villamosokat működtető cégeknek bérmunkában dolgozhassanak vele. A német gépek kezelését egyébként itt tanították be a HKV alkalmazottainak. Az új beruházással tíz új munkahely jön létre a közszállítási vállalatnál. Öt évig – a projekt részeként – az egyetem mérnökhallgatói kutatásokat végezhetnek a laborban.