A Föld Órájának Fővárosa címért verseng Nagyszalonta

Az elmúlt héten a hajdúváros lakossága is aktívan bekapcsolódott a Föld órája nevet viselő nemzetközi környezetvédő mozgalomba.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Nagyszalontán számos programot szerveztek a környezetvédelem jegyében, volt papírgyűjtés, ismeretterjesztő műsor, virágültetés, rajzkiállítás, biciklitúra, hogy csak néhányat említsünk a számos rendezvény közül. Szombat este a diákok gyertyagyújtással hívták fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Mindezek mellett Nagyszalonta idén megpályázta a Föld Órájának Fővárosa címet, ezáltal is jelezve, hogy a hajdúváros számára milyen kiemelkedően fontos a környezetvédelem. A nemes versengésre 13 romániai település jelentkezett, egy kivételével mindnek több lakosa van, mint Nagyszalontának.
Szatmári László, aki a hajdúváros képviseletében a kapcsolattartói teendőket látja el, elmondta, hogy épp a napokban küldték el a verseny bukaresti szervezőinek a nagyszalontai programokat bemutató beszámolót és fényképes összeállítást. Az eredményhirdetésére április 15-én kerül sor.