Nagyvárad gyermekszemmel

Fotópályázatot hirdet 12-16 éves nagyváradi diákoknak az RMDSZ nagyvárad-újvárosi körzeti szervezete. A bihari megyeszékhely jellegzetességeit – épületet, műemléket, zöldövezetet, téli-tavaszi utcaképet, virágokat stb. – bemutató felvételeket várnak május 25-éig.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Digitális, 254 dpi felbontású, .jpg formátumú fotókat küldjetek, egy pályázó legfeljebb 3 képet. Elektronikus formában az rmdszujvaros@yahoo.com email-címre, kinyomtatva az újvárosi körzet székhelyére (postacím: Nagyvárad, Simion Bărnuţiu u. 14. szám) kell eljuttatni. Adjátok meg a képek címét, neveteket, címeteket, telefonszámotokat. Az értékelésről május 30-ig értesítik a jelentkezőket, a legjobb munkákból a székházban kiállítás nyílik május 31-én 11 órakor, az ünnepélyes eredményhirdetést 16 órakor tartják. Az I. díj 300, a II. 200, a III. 100 lej értékű könyv és készpénz.
„Sauer Yvette, a kolozsvári Ion Andreescu Művészeti Egyetem harmadéves hallgatója, a program vezetője felismerte a fotózás, a digitális technikák egyre erősödő térhódítását, s hogy ez nem csupán dokumentálási, hanem kifejezési eszköz is, kreativitási kihívás, megnyilatkozási és örömszerzési lehetőség” – mondta Jakobovits Márta képzőművész a Sauer András körzeti elnökkel tartott beharangozó sajtótájékoztatón. A Ferenczy Noémi-díjas művész egyébként elvállalta a szaktanácsadói feladatokat.
A programot támogatja a Communitas Alapítvány, az RMDSZ Bihar megyei szervezete, egyik médiatámogatója a Biharország. A legszebb alkotásokat lapunkban is közöljük.