Édesanyák köszöntése Árpádon

Vasárnap délután az árpádi református templomban ünnepi istentiszteleten köszöntötték az édesanyákat és a nagymamákat a falu gyermekei.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A különleges alkalom első részében Filep Ferenc lelkipásztor igehirdetését hallgathatta meg a gyülekezet, aki a Királyok 2. könyvének 4. részéből olvasta fel az 1–7. verseket. Az igemagyarázat során a lelkipásztor elmondta, hogy amint a felolvasott igében a kétségbeesett édesanya kiáltását is meghallgatta az Úr, úgy a mi könyörgéseinket is meghallgatja. „Isten meghallgat minden kiáltást, a csendes imádságokat, kéréseket, így hát merjünk kiáltani, imádkozni Istenhez, ha az életünket nehézség, szomorúság keseríti, ha fájdalom ér minket, mert Isten meghallgatja imáinkat, és segít a problémák leküzdésében” – mondta a lelkipásztor.
Az ünnepi igehirdetés után az árpádi óvoda kisdiákjai, Tóth Zsuzsanna és Guiaş Éva óvónők csoportjai léptek a gyülekezet elé. A gyerkőcök szívmelengető szavalatokkal és énekekkel mondtak köszönetet édesanyjuknak és nagymamáiknak a folyamatos törődésért, szeretetért, mindazért a sok jóért, amit tőlük kaptak, majd hálájuk jeleként egy-egy szál virágot nyújtottak át a kedves szavaktól megilletődött anyukáknak.
Hasonlóan kedves műsorral köszöntötték az édesanyákat a gyülekezet általános iskolás kisdiákjai, akik Filep Izabella irányításával léptek a gyülekezet elé. A fiatalok szolgálata után közös ima és ének zárta az ünnepi alkalmat.

Balázs Anita