Kedvencük a magyar nóta

Dalárdaként alakult meg 21 évvel ezelőtt, később hölgyek is csatlakoztak, így jött létre a margittai Horváth János Társaság Vegyes Kórusa. Megalakulásakor az RMDSZ égisze alatt működött, majd a HJT vette szárnyai alá.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az évek során repertoárjukon a nóták mellett megzenésített versek és hosszabb ideig többszólamú kórusművek is szerepeltek. Legközelebb azonban mindig a magyar nóta állt a szívükhöz, ehhez vonzódtak a legjobban. Alapító kórusvezetőjük Papp Attila volt, majd egy ideig Hajas Smotzer Erika vezette a csapatot. Jelenleg a nótaműsorok esetében Horváth Sándor a karvezető. Létszámuk változó, általában húszan-huszonöten vannak jelen a próbákon és előadásokon. A jelenlegi tagok: Batíz Jenő, Bódis Károly, Demeter Tibor, Gecse Ibolya, Horváth Sándor, Kocsis Levente, Kocsis Szilvia, Kovács Emma, Kovács László, Kovács Mihály, Kürti Judit, Marosi Judit, Marosi Zoltán, Moka Béla, Nagy Lajos, Posszert István, Szabó Ilona, Szabó István, Szabó Péter, Szebeni Barna, Szebeni Márta, Szegedi Kiss Gyöngyi, Szőke Anna, Szőke Ferenc, Teleki Éva. A csapat állandó harmonikása Tóth Dániel, orgonistája Puskás Miklós.
Margittán rendszeresen fellépnek a kórustalálkozók, a nemzeti ünnepek és megemlékezések alkalmából, a város napján és egyházi ünnepeken. Minden évben megrendezik a kórusfesztivált, melyre meghívják a környékbeli kórusokat, és ha van rá elég pénz, anyaországi vendégeket is fogadnak. Szívesen eleget tesznek a kórustalálkozókra, falunapra vagy más eseményekre való meghívásoknak is. Megyénk számos településén bemutatkoztak, de felléptek Magyarországon is, Konyáron és testvérvárosukban, Kiskőrösön.
Számtalan elismerésük, oklevelük mellett a legbüszkébbek a Magyar Kultúráért Díjra, melyet másfél évtizedes munkájuk elismeréseként kaptak meg. Tevékenységükbe a fiatalokat is igyekeznek bevonni. Feladatuknak tekintik a magyar hagyományok és a magyar nóta életben tartását és átadását a fiatalságnak. A tavalyi évtől visszatértek a többszólamú kórusművek előadására is, a dalokat Szabó Péter katolikus kántor tanítja be és vezényli. Slágerturmixot is előadtak a farsangi kabarén, ezt Puskás Miklós zenetanár tanította be és irányította. A kórus tagjai felekezetüktől függően szerepet vállalnak az egyházi kórusokban is.