Virágkocsik jönnek az idén is Váradra

Debrecenben 45. alkalommal rendezik meg a Virágkarnevált augusztus 20-án. A 2005-ben elkezdett együttműködés értelmében a cívisvárosban felvonuló 15 virágkocsi közül öt augusztus 21-én délután Nagyváradon is látható lesz.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Tizedszer nyílik „ablak Európára” Nagyváradon augusztus 21-én. A Biró Rozália alpolgármestersége idején létrejött együttműködés részeként Debrecen városának virágkarneváli menetét kicsiben a váradiak is láthatják majd. Öt virágkocsi érkezik majd a bihari megyeszékhelyre: 16 óra körül áll hadrendbe a menet – szokás szerint a Dacia sugárúti cikk-cakk-tömbházaknál. Kettesfogat halad majd az élen a két település és ország lobogóival, őket négy lovas és a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Egyesület íjászai követik. Az első virágkocsi után virágjelmezesek és mesefigurának öltözöttek haladnak, akik virágokat és lufikat osztogatnak majd a bámészkodóknak. A második virágkocsit román néptáncosok követik, a harmadikat magyarok (a micskei Görböc, az érmihályfalvi Nyíló Akác és a magyarremetei Kéknefelejcs). A további két kocsit menettáncosok és moderntánccsoportok kísérik. Az útvonal is a szokásos: a Dacia sugárútról a Fő utcára, onnan a Sztaroveszky (Magheru) utcára térnek, a Baross-hídon áthaladva a Nagyvásár tér (ma December 1. park) felé fordulnak, és a Garasos híd magasságában térnek be a parkba, ahogy tavaly tették.
A kocsik az ismeretlen katona szobra körül helyezkednek majd el, és a tervek szerint 20.30 óráig ott maradnak. A menetet alkotó táncos csoportok a Szakszervezetek Művelődési Háza előtt felállított színpadon sorra előadják műsorukat, a programot könnyűzenei koncert zárja: a magyarországi Radics Gigi és a váradi Denisa Moşincat lép fel. A parkban a gyermekeket arcfestés is várja, és fényképezkedhetnek a mesejelmezesekkel.