Megújult a MIDESZ megyei elnöksége

Küldöttgyűlést hívott össze múlt szerdára a Magyar Ifjúsági Demokrata Szövetség (MIDESZ) Bihar megyei szervezete. Az előző hetekben folytatott egyeztetéseket követően jutottak arra az elhatározásra a tagszervezetek képviselői és a megyei vezetőség, hogy meg kell erősíteni az elnökséget. Ez azt is jelentette, hogy a betöltetlen alelnöki tisztségekbe válasszon képviselőket a testület.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A küldöttgyűlés első részében a szervezetet érintő problémákról esett szó. Ezek közé sorolhatók a működést, a pénzügyi helyzetet és a tagszervezetek aktivitását érintő kérdéskörök. A szalontai MIDESZ-szervezet kezdeményezésére létrejött újabb találkozón heves vita alakult ki, ám a jelenlévők megegyeztek abban, hogy a problémák meg- és kibeszélését követően vállvetve dolgoznak tovább a szervezet talpra állításán.
Egyetértés született abban, hogy fontos a MIDESZ saját programjainak elindítása, valamint az alapszabályzatban megfogalmazottak szerint a tevékenység alakítása úgy, hogy a célcsoport, a bihari magyar ifjúság élvezze a közös munka gyümölcsét. A következő időszakban valamennyi tagszervezet elkészíti az idei utolsó negyedévi és a következő esztendőre vonatkozó programtervét, és ezeket összhangba hozzák úgy, hogy ne legyenek időbeni átfedések a rendezvények között. Ugyanakkor megegyeztek a küldöttgyűlés tagjai abban, hogy a megyei elnökség és a tagszervezetek segítik egymást a minél hatékonyabb rendezvényszervezés érdekében.
Az összejövetel második részében került sor a részleges tisztújításra. Rabei Szidónia, a MIDESZ megyei elnöke vállalta, hogy áprilisig tisztségében marad, hogy legyen egy átmeneti időszak, amíg a most bekapcsolódott fiatalok átveszik a megyei szervezet dolgainak intézését. A küldöttgyűlés képviselőinek többsége ezt így látta jónak, ezért elnökválasztásra nem került sor. Ám mivel az elnökség összetétele „foghíjas” volt, szükségét láttál, hogy a testületet feltöltsék. Egyúttal döntöttek arról, hogy az eddigi öttagú elnökséget héttagúra bővítsék, így bekerült Dél-Bihar, Nagyvárad, az Érmellék és a Hegyköz egy-egy képviselője. A kommunikációért és a kapcsolattartásért felelős alelnöknek Szűcs Pétert, a MIDESZ korábbi megyei alelnökét választották meg, míg az ügyvezető elnöki tisztségbe Borsi Balázst, a nagyszalontai szervezet alelnökét szavazták meg. A háttérmunka elkezdődött, az elnökség tagjai nekiláttak a 2011–2012-es működési stratégia kidolgozásához. A MIDESZ elnöksége legközelebb szeptember 12-én, hétfőn ülésezik.