Érszőllősön sportpályát és gyülekezeti házat avattak

A hétvégén rendezték meg Érszőllősön a kétnapos községi ünnepséget. Mint azt már megszokhattuk, a gazdag kulturális és szórakoztató programok mellett erre a napra időzítették néhány fontosabb beruházás átadását. Érszőllősön ugyanis minden évben van valami, amivel büszkélkedni lehet, amit birtokba lehet venni község jeles napján.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Szombat délután a szentjobbi huszárok látványos felvonulása csalogatta a lakosságot a községközpontba, ahol kerékpáros ügyességi versenyt tartottak. Igen sok fiatal bizonyította, hogy meg tudja zabolázni a drótszamarat. A kultúrház udvarán, a szabadtéri színpadon a helyi tánccsoport, a Let’s Dance szórakoztatta a nagyérdeműt. Őket a Miraj együttes váltotta, majd a szokásos szabadtéri diszkóval fejezték be az első nap rendezvényeit. Vasárnap a hagyományos ökumenikus istentiszteletet ezúttal a szokástól eltérően nem szabad téren, hanem a református templomban tartották meg. Az igét Rákosi Jenő érmelléki esperes, Illyés Tamás Zoltán református lelkipásztor, Veres Efrahim baptista, illetve Lucza Imre pünkösdista lelkész és Ciocortaş Cosmin ortodox tisztelendő hirdette. A szertartáson az idén is az egyesített kórus szolgált, melyet Dolhai Benjámin kántor vezényelt.
Az egyházi szertartás után az istenházában mondta el ünnepi beszédét a polgármester, aki dióhéjban összefoglalta az utóbbi évben elért eredményeket is. Köszöntötte a megjelent politikusokat, Derzsi Ákos parlamenti képviselőt és Szabó Ödön RMDSZ-es megyei ügyvezető elnököt is. Díszoklevél átadása mellett köszönetet mondott az ünnepségen jelen lévő létavértesi anyakönyvvezetőnek, Czifráné Dezső Angélának, aki sokat segített az érszőllősieknek a honosítás magyarországi ügyintézésében, valamint Meleg Vilmos színművésznek, aki szívből jövő, szívhez szóló szavalataival emelte az ünnepség hangulatát. Az idén is köszöntötték az aranylakodalmasokat: három pár kapta meg az oklevelet és az ajándékcsomagot: Kisded Gyula és neje Anna, Zisku Sándor és neje Margit, Erdei Sándor és neje Emília.
Az elöljáró ismertette azt a tanácsi határozatot, amellyel díszpolgárrá avatták dr. Bódis Ferenc belgyógyász főorvost, aki hosszú ideig tevékenykedett a községben és kórházi orvosként is megkülönböztetett figyelemmel tüntette ki az érszőllősieket. A község szülötte, ma is fenntartja és kezeli a családi birtok egy részét, mondhatni, mindennapos vendég a településen. Községnapi díszoklevelet kapott még Şipoş Ionel, az önkormányzat jegyzője és Zsisku Éva szociális felügyelő. Szabó Ödön beszédében kiemelte, hogy mindig szívesen jön Érszőllősre, mert itt mindig többet kap, mint amennyire számít. Szorgalmas és törekvő emberek élnek a településen, akik mindig előrukkolnak valami újjal. Mozgatórugójuk a legértékesebb tulajdonság: a szeretet. Itt szeretik egymást az emberek, nem áskálódnak egymás ellen, nem fordulnak el egymástól, hanem közösen alkotnak, ez a magyarázata a sikerüknek.
Az istenházából a gyülekezet a világháborús emlékműhöz vonult, hogy a hagyománynak megfelelően lerója kegyeletét hősi halottai előtt. Ezen a helyszínen Derzsi Ákos képviselő mondott ünnepi beszédet, amelyben az elesettek példáját említve arra buzdított, hogy ne essen nehezünkre ennél sokkal kisebb áldozat, nevezetesen az, hogy valami jót tegyünk. Meleg Vilmos verscsokra után elhelyezték a megemlékezés koszorúit, csokrait, majd felavatták az új sportpályát, amely rekord idő alatt készült el.
A pálya birtokba vétele után Szolnokházán átadták az irgalmas szamaritánusról elnevezett gyülekezeti házat. Az itteni kis közösségnek nagy szüksége van a 35 ezer lejből készült beruházásra, mely a tervek szerint nem csak a református közösséget fogja szolgálni. Szalagátvágás után az emléktáblát Rákosi Jenő érmelléki esperes és Illyés Zsuzsa helyi lelkész leplezte le. A szervezők ünnepi ebéddel várták a vendégeket a kultúrházban, a szabadtéri színpadon pedig folytatódtak a szórakoztató műsorok. Fellépett a helyi tánccsoport, Mohácsi Brigitta, majd este Csocsesz. A tűzijáték után a fiatalok szabadtéri diszkója zárta a kétnapos rendezvényt.
Szőke Ferenc