Orvosi ügyeleti központot avattak Micskén

Micske közigazgatásilag Vámoslázhoz tartozik további öt környező faluval együtt. Bár hivatalosan nem községközpont, a köztudatban mégis annak tekintik. Van iskolája, művelődési háza, orvosi rendelője, és augusztus végétől állandó ügyelete is.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Micske lakosságának ellátása most egy igen fontos intézménnyel gyarapodott, nevezetesen az orvosi ügyeleti központtal. Itt fogadják és látják el augusztus 21. óta a betegeket a nap 24 órájában. Szükségességét mi sem igazolja jobban, mint az, hogy a község öt településén több mint négyezren élnek.
Az intézmény az orvosi rendelő mellett kapott helyet. Az ügyeleti személyzet 12 fős: 6 orvos és 6 asszisztens; a vezető orvos dr. Erdei Daniela. Az avatóünnepséget a helyi egyházi és polgári vezetőkön kívül megtisztelte jelenlétével Cseke Attila parlamenti képviselő, korábbi egészségügyi miniszter, dr. Zoia Bitea, a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság igazgatója és Bradács Alíz margittai kórházmenedzser. Ünnepi beszédet elsőként Tripó István polgármester mondott, egészségügyi szempontból óriási lépésnek nevezve a központ megnyitását. Az avatószalagot a polgármester, a vezető orvos és Cseke Attila vágta át, azután az egyházak képviselői megáldották az épületet.