Szüreti mulatság Árpádon

A hagyományokhoz hűen idén is nagy sikert hozott Árpádon a szüreti bál. Évről évre fiatalok és idősek jókedvűen szórakoznak együtt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az idei felvonulásnak az égiek is kedveztek, október 11-én csodálatos időben járták végig a falut a népviseletbe öltözött csőszlányok és –legények. A hagyományoknak megfelelően lovas kocsikkal, fogatokkal hívogattak az esti bálba, és több helyen megállva néptáncelőadással szórakoztatták a szép számmal megjelent közönséget. A koreográfia összeállításáért Cseke Ibolyát illeti a dicséret, aki már több mint 26 éve tanítja be a táncokat a helyi gyerekeknek, és a szervezésből is rendszeresen kiveszi a részét.
A szüreti sokadalom délután 3 órára az árpádi kultúrház elé érkezett, ahol a falu apraja-nagyja már türelmetlenül várta, hogy megcsodálhassa a fiatalok előadását. A párosok ismét táncra perdültek, a jelenlévők vastapssal jutalmazták őket. A bemutató után ízletes ebéd várta a táncosokat, kocsisokat, szervezőket és vendégeket, majd a csőszlányok és -legények sorra ellátogattak minden táncos otthonába, ahol a szülők sok finomsággal vendégelték meg a fiatalokat.
Este aztán, a bál megnyitójaként a táncosok újra előadták a kimondottan erre az alkalomra betanult műsorukat. Hajnalig tartott a szüreti mulatság, természetesen nem hiányzott a szőlőlopás és a tombolasorsolás sem. A talpalávalót a köröstárkányi Royal együttes szolgáltatta a mintegy 450 fős társaságnak.