Érmihályfalván is gyűjtötték az olajat

Október. 18-án tartották az I. Nagy EKE ’91 Olajgyűjtést Érmihályfalván. Összesen 42 liter elhasznált étolaj és zsiradék gyűlt össze, amit 33 személy adott le, akik tombolajegyet kaptak.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az első érmihályfalvi olajgyűjtésben aktívan részt vett a Zelk Zoltán Általános Iskola két pedagógusa és 12 nyolcadik osztályos diákja. A diákok az akció előtti hetekben szórólapokkal hívták fel a lakosság figyelmét a kidobott használt étolaj környezetszennyező mivoltára, az akció idején pedig a tömbházakat végigjárva mozgósítottak.
A néha erősen szeles őszi időben ígéretesen alakult az EKE ’91 Nagyvárad – Bihar környezetvédő egyesület első érmelléki olajgyűjtése. A két gyűjtőpont közül a központhoz közeli, a CBA üzlet előtti volt az eredményesebb. Itt 21 személy összesen 28 liter olajat adott le. Az állami bérlakások (úgynevezett ANL-tömbházak) udvarán felállított gyűjtőponton 12 személytől 14 liter elhasznált étolaj gyűlt össze.
Minden környezettudatos érmihályfalvi, aki olajat adott le, tombolajegyet kapott. A tombolajegyeket október végén sorsolják ki az EKE nagyváradi székházában. A szervezők köszönik a részvételt Érmihályfalva környezettudatos lakosainak, és a segítséget a helybeli általános iskola pedagógusainak és diákjainak.