Káposztaünnepre hangolva

Kegyes volt az idő szeptember utolsó vasárnapján azokhoz, akik a borsi futballpályán szervezett Káposztafesztiválra kilátogattak.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Bors község közel egy évtizedes kezdeményezése az egyik leghangulatosabb szabadtéri program a megyében, egyedi, színes, s az érdeklődést látva az is elmondható: egyre népszerűbb. Külön erénye, hogy nélkülözi az ilyenkor szokásos kötelező formaságokat, a notabilitások felvonulását, a véget érni nem akaró beszédeket. S ami a legfontosabb: a főzésre vállalkozó csapatok kiváló ételekkel csábítják üstjeik mellé a házias ízekre éhes embereket. De nem csak a gasztroélmény miatt érdemes őszről őszre kilátogatni Borsra, szórakoztató a jelmezbe öltözött csapatok verses-zenés, koreográfiával megspékelt, ötletes bemutatkozása is. Idén láthattunk táncoló apácákat, cowboyokat, s a rock and roll korszakát megidéző vidám társaságot. A korábbi évekhez hasonlóan látványos volt az őstermelők zöldségeinek, gyümölcseinek színes bemutatója is, őszi színekben pompázott a pálya széle.
Bebizonyították, hogy a divatjamúlt sztárocskákkal reklámozott szabvány-unalmas falunapi kínálat mellett lehet önerőből egyedit, lazát és értékeset kínálni, legalábbis a borsiaknak (no meg szentjánosiaknak és szántóiaknak) egy vasárnapra sikerült megfűszerezniük a rájuk kíváncsiak szabadidejét.