A videófelvétel bizonyítja: a sofőr volt a hibás

Januárban közöltünk cikket Igazságot Boginak! címmel, melyben a decemberben történt nagyváradi biciklis gázolás körülményeiről írtunk. Olvasóink bizonyára emlékeznek az esetre, hiszen a tragikus körülmények között elhunyt Kiss Boglárka családja mindent megtett, hogy szemtanúkat találjon, olyanokat, akiknek információjuk van, hogyan is történt a baleset.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Amit eddig is tudni lehetett: december 12-én délután fél ötkor Nagyváradon a Múzeum utcán egy 36 éves férfi Seat Leon típusú személygépkocsijával elütötte a biciklivel ugyanabba az irányba haladó fiatal lányt. Az elsődleges rendőrségi jelentés a gázoló és az autójában utazók vallomására épült, eszerint Bogi hirtelen kivágott az autó elé, így a sofőr nem is volt hibás. A sofőr szerint a lány a biciklin ülve akart a zebrán áthajtani, kerékpárját pedig az ütközés után egy dühös autós tette félre az útról, s a pillanatokon belül a helyszínre érkező rendőrök ezért találták a biciklit a parkban. A család számára az volt a furcsa, hogy a vérnyomok túl messze voltak a gyalogátkelőtől, Bogi édesanyja, Kiss Ibolya lehetetlennek tartotta, hogy ennyit repült volna a lánya az ütközés miatt.

Sokáig az a hír járta, hogy hiába van térfigyelő kamera a környéken, épp nem arrafelé volt fordulva, így nem látszik a felvételeken semmi. A napokban kiderült: a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) megyei székházának a kamerája igenis mindent látott, és rögzítette is nemcsak magát a balesetet, hanem az utána következő pillanatokat is. Megbízható forrásaink kiszivárogtatták, mi is látható a felvételen: a sofőr nem is az állomás felől, hanem a Petőfi park irányából kanyarodott rá a fő útra, anélkül, hogy megállt volna. A zebrához érve két autó között szlalomozva kikerülte az ott éppen áthaladó gyalogost, majd elütötte a szabályosan közlekedő Kiss Bogit. Ezek után az autóban ülők első dolga nem az volt, hogy mentőt hívjanak (igaz, nem is ők hívták a mentőket, hanem valaki már, aki néhány másodperc múlva ért a helyszínre), hanem az, hogy a biciklit bedobják a parkba, elmozdítva ezzel a legfontosabb bizonyítékot. Az állítólag nem látható egyértelműen, hogy ki nyúlt hozzá a kerékpárhoz.

 

 

 

 

 

 

 

Kiss Ibolya lapunknak elmondta, az első pillanattól kezdve tudta, hogy gyakorlott kerékpáros lánya nem tévedhetett ekkorát. Hogy kiderült az igazság, nem csökkent a fájdalom, de legalább nem úgy fognak emlékezni a lányára, mint egy felelőtlen emberre, aki nem ismerte a közlekedési szabályokat. Az édesanya biztos abban, hogy a gázoló felelni fog tettéért, ahogy fogalmazott: „vagy itt, vagy pedig a végső ítélet során, de mindenképpen megkapja büntetését, amit megérdemel”.