Ha farsang, akkor kabaré!

A margittai Horváth János Társaság színjátszó csoportja 22 éve nem lankadó sikerrel mutatja be a hamvazószerda előtti hétvégén farsangbúcsúztató kabaréját. Idén is így történt. Mivel a margittai művelődési ház felújítás alatt áll, a bemutatót érszőlősön tartották meg.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az érszőlősi művelődési központban tartotta meg február 7-én a margittai Horváth János Társaság az idei farsangi kabaréjának bemutatóját. A margittai nézők pedig, akárcsak tavaly, a monospetri kultúrházban tekinthették meg pénteken és szombaton (13-án és 14-én) az előadást, mint mindig, most is táblás ház előtt. A több mint két évtized alatt kialakult a műsor törzsközönsége, amely a szomszédos faluba is elment egy szórakoztató est kedvéért. A 300 férőhelyes nézőtér zsúfolásig megtelt, sőt pótszékeket is be kellett vinni. Bevezetésként Szőke Ferenc, a társaság elnöke üdvözölte a nagyérdeműt, megköszönve a több mint két évtizedes kitartó jelenlétet. A teltház a garancia arra, hogy Margittán és környékén még sokáig lesz kabaré. A társulat részéről pedig az jelenti a biztosítékot, hogy vannak fiatal színjátszók, akik kedvelik ezt a műfajt, és folytatni fogják az elkezdett hagyományt, mondta.
Vasárnap a monospetri nézők töltötték meg majdnem teljesen a nézőteret. Csak az utolsó sorban maradt üresen néhány szék. Mindhárom napon óriási sikert arattak a margittai amatőr színjátszók, a közönség vastapssal jutalmazta a több hónapi próbát. Két Rejtő Jenő-jelenetet (Apósom a vezér, Az élő halott), egy Nóti Károly-bohózatot (Gőzliba), egy Koppányi Zsolt által összeállított vidám jelenetet mutattak be, valamint fellépett a Horváth–Demeter duó is. Szereplők: Bódis Károly, Demeter Tibor, Gecse Ibolya, Kocsis Szilvia, Kocsis Levente, Koppányi Zsolt, Kovács Mihály, Horváth Sándor, dr. Kürti László, Szabó Péter, Szegedi Kiss Gyöngyi, Szőke Anna, Szőke Ferenc. Súgók: Marosi Judit és Kürti Judit. Hangosító: Szarvadi Barna.
Idén vendégfellépőnek a Smile Girls moderntáncegyüttest és a szalacsi–monospetri Juhász–Rácz duót hívták meg. Az előadás, mint az eddigi években is, ingyenes volt, de az előtérben elhelyezett urnába elhelyezhették adományaikat a nézők, amit a színjátszók ez úton is megköszönnek. Az elismerés és a taps további munkára sarkallja a társaságot, hiszen felemelő érzés ilyen sok embernek tartalmas, szórakoztató kikapcsolódást nyújtani. A műsort eddig már több mint 1000 néző tekintette meg, de van még három meghívásuk, azoknak később fognak eleget tenni.