Érszőlősön is megünnepelték az RMDSZ megalapításának 25. évfordulóját

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelték meg szombaton este Érszőlősön. A művelődési ház nagytermét zsúfolásig megtöltötte a közönség.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A publikumot Beke László polgármester köszöntötte, majd átadta a szót Szabó Józsefnek, az RMDSZ Bihar megyei szervezete ügyvezető alelnökének, aki kiemelte az összetartozás és az együtt gondolkodás értékét és szükségességét, ami eddig is jellemezte a Szövetséget és az érszőlősi közösséget. Szabó ugyanakkor hangsúlyozta, azokra is emlékeznünk kell, akik munkájukkal az elmúlt 25 esztendőben segítették a szervezetet, de ma már nem lehetnek közöttünk. Beke László ünnepi beszédében szépen felvázolta a Szövetség helyi szervezetének elmúlt negyedszázadát. A hallgatóság ismét ráeszmélhetett arra, hogy a kezdeti, főleg szervezetépítési időszakban melyek voltak a fő célok, majd miután létrejött a magyarságot egybefogó erős RMDSZ, mik voltak azok az elvek, amelyek mentén az egykori és a mai vezetők irányították a közösséget és a közügyeket. Az elöljáró visszaemlékezett arra is, hogy az RMDSZ közbenjárásával és elvitathatatlan segítségével mit valósítottak meg a településen. Hosszú volt a lista, ám elismerést váltott ki a beszámoló, mert kiderült belőle, hogy a település hatalmas fejlődésen ment át az elmúlt időszakban.
Az RMDSZ megalakulásának 25. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen egy vetített képes beszámolóval nyomatékosították az elvégzett munka szükségességét és eredményét. A rendezvényen felléptek a helyi iskola diákjai is. Az elemisták verseltek, a nagyobbak pedig verses-énekes produkcióval, valamint egy humoros minielőadással készültek. A legnagyobbak pedig az est végén palotás tánccal rukkoltak elő nagy sikert aratva.
Az érszőlősi ünnepség végén a polgármester köszönő okleveleket adott át mindazoknak, akik munkájukkal tevőlegesen hozzájárultak a szervezet építéséhez és a felvállalt munka elvégzéséhez, majd bejelentette, a műsorban közreműködő gyermekek elfogyaszthatják az RMDSZ-nek készített tortát, a felnőtteket pedig a kultúrház nagytermében (amit percek alatt példásan rendeztek át, és terítettek meg benne) látták vendégül.

Az RMDSZ Bihar megyei Sajtóirodája