Elégedett repülőmodellezők

Rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött a nagyszalontai Metalul Sport Klub Repülőmodellező szakosztálya. A klub nemrégiben megrendezett évértékelő összejövetelén kiderült, hogy 2010-ben a szalontai repülőmodellezők 43 éremet gyűjtöttek be a különböző megmérettetéseken.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

2010 kiemelkedő eseménye volt, hogy Nagyszalontán került megrendezésre az Országos Bajnokság és az Ifjúsági Európa Bajnokság is, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy Nagyszalonta átalakult a romániai repülőmodellezés fővárosává.
Visszatekintve a tavalyi versenyek sorára a következőképpen alakult a szalontai repülőmodellezők versenynaptára. A 2010-es esztendőt két ploieşti-i megmérettetésen, a Románia Kupa első és második fordulóján kezdték a szalontai sportolók. A versenysorozat harmadik megmérettetése a Hargita Kupa nevet viselő verseny volt, majd a Románia Kupa negyedik illetve ötödik fordulóját Déva városában tartották.  
A hatodik forduló során végre hazai pályán, Nagyszalontán mutatkozhattak be a város repülőmodellezői, akik hazai légtérben is hozták a formájukat és kiváló eredményeket értek el.
A Románia Kupa összesített végeredménye 2010-ben a következőképpen alakult: F1A kategóriában első a ranglistán Szíjjártó Szilárd, csapattársa Mitrache Alin pedig harmadik, F1 B kategóriában a ranglista első helyén Surányi Béla áll, míg csapattársa Vincze Sándor a második helyen zárta az évet.
A Metalul SK repülőmodellezői a Románia Kupa versenysorozaton elért remek eredményeik mellett az országos bajnokságon is kiválóan megállták a helyüket, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy F1A kategóriában Szíjjártó Szilárd országos bajnok lett, Széll Csaba a harmadik, illetve Mitrache Alin a negyedik helyen végzett, a Széll–Mitrache–Szíjjártó hármas pedig a csapatok versenyében szintén bajnokként zárta az évet.
F1B kategóriában Surányi Béla a második, míg Vincze Sándor a harmadik helyen zárta az országos bajnokságot, csapatban pedig a Vincze-Surányi-Balizs hármas a dobogó második fokára léphetett. Balizs Csaba a csapatversenyben elért sikerei mellett egyéniben is parádézott, ugyanis F1C kategóriában ő érdemelte ki az országos bajnoki címet.
A hazai megmérettetések mellett az elmúlt évben számos nemzetközi versenyen is sikeresen mutatkoztak be városunk versenyzői.
A Szabó Miklós Emlékversenyen F1A kategóriában Szíjjártó Szilárd harmadik lett, Mitrache Alin pedig negyedik helyezést ért el.
A Hortobágy Kupán minden lehetséges kategóriában győzedelmeskedtek a szalontaiak, köztük Vincze Sándor, aki F1B kategóriában remekelt, megelőzve csapattársát Surányi Bélát. F1A kategóriában Szíjjártó Szilárd hozta a formáját, és maga mögé utasította a mezőnyt, az első helyen zárva a versenyt.
A Budapest Kupán F1A kategóriában Szíjjártó Szilárd második helyezést ért el, F1B kategóriában Vincze Sándor a dobogó legfelső fokára léphetett, Surányi Béla pedig a harmadik helyen zárta a versenyt.
A fenti összeállításból kiderül, hogy igazán sikeres évet tudhatnak maguk mögött a Metalul Sport Klub tagjai: Galea Silviu, Vincze Sándor, Szíjjártó Zoltán, Mitrache Alin, Petruşan Radu, Kovács Zoltán, Tóth István, Széll Csaba, Kajtor Krisztián, Mitrache Cosmin, Surányi Béla, Balizs Csaba és Szíjjártó Szilárd. Gratulálunk nekik!