Nőnapot és évfordulót ünnepeltek Berettyószéplakon

Kettős ünneplésen vehettek részt a berettyószéplakiak a helyi művelődési házban március 9-én este. A nőnapi köszöntést megelőzte az RMDSZ 25 éves fennállásának jubilálása.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A magyar érdekvédelmi szövetség megalapításának negyedszázados évfordulóját köszöntő beszédében Cseke Attila parlamenti képviselő kiemelte, hogy az RMDSZ nem mindig tudta megtenni mindazt a magyar kissebség érdekében, amit szeretett volna, de mindent megtett, amit az adott körülmények megengedtek. „Nemcsak az elmúlt 1100 évben itt a Kárpát-medencében és nem csak az elmúlt 25 évben az RMDSZ-en keresztül, hanem az elkövetkezendő 25, majd 1100 esztendőben is itt fogunk állni, mert állni akarunk” – zárta szavait Cseke Attila, majd köszöntötte a jelen levő hölgyeket.
Kelemen Hunor szövetségi és Kiss Sándor Bihar megyei RMDSZ-elnök kézjegyével ellátott oklevelet azok vehettek át, akik 1990 óta a legtöbbet tették a helyi magyar kisebbségért. Az elismeréseket a képviselő és Bagosi Barna alpolgármester adta át a következőknek: Orbán Ilona, Helmeczi Lajos, Rajna Gheza, Salánki Zoltán, Máté János, Borsi József, Simon Erika, ifj. Szabó Mihály, Szabó István, Boldijar Virgil, Szilágyi Levente, Locskai Erzsébet, Sánta Irma, Lippai Julianna.
Az évfordulós megemlékezés zárásaként Wass Albert Magyar Miatyánk című versét Bede Ákos szavalta el. Ezt követte a margittai Horváth János Társaság színjátszó csoportjának már hagyománnyá vált kabaréelőadása. Bemutatták a mintegy másfél órás, színvonalas Kabaré 2015 című műsorukat. A vidám est részeként láthatták a nézők Rejtő Jenő: Az élő halott és Apósom a vezér, Nóti Károly: Gőzliba című jelenetét, a Horváth-Demeter duó zenés paródiáját, valamint Koppányi Zsolt paródiáit. A szépszámú közönség a könnyeivel küszködött, de nem a szomorúság, hanem jókedv, nevetés miatt.