Elkészült a Szabadság Feszt keretprogramja

A július 9–12. közötti margittai Szabadság Feszt szervezői összeállították a Bihar megyei ifjúsági fesztivál keretprogramját, amit az elmúlt évek tapasztalatai, a szervező partnerekkel tartott folyamatos konzultáció és a fiatalok körében végzett igényfelmérés figyelembevételével raktak össze.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A főszervező Vidéki Ifjúsági Szövetség (Vidifisz) az egyik legnagyobb partiumi fesztivált igyekszik megtartani annak a rendezvénynek, aminek három évvel ezelőtt megálmodta: a fiatalokat megcélzó, számos szórakozási lehetőséggel tűzdelt, ugyanakkor nevelő szándékú programsorozatnak. A Szabadság Feszt négy napja alatt megannyi programba bekapcsolódhatnak majd a részvevők. Csütörtöktől vasárnapig a margittai termálstrand adottságait kihasználva számtalan játék, vetélkedő lesz, garantálva a felhőtlen szórakozás élményét. Az ügyességi játékok és sportvetélkedők izgalmas és humoros programok lesznek, és hogy ne legyen tét nélküli a versengés, az ezeken részt vevők a fesztivál támogatóinak köszönhetően értékes díjakat is kapnak.
A rendezvény ideje alatt napközben a vetélkedőkkel párhuzamosan előadásokon, képzéseken vehetnek részt az érdeklődők. A fesztiválsátorban stand up comedy produkciókra lehet beülni, ismert erdélyi és magyarországi humoristák szórakoztatják majd a fiatalságot. A viccet félretéve pedig számos olyan program lesz, amelynek témája például a továbbtanulás, a karrier, a fiatalok vállalkozása vagy az ifjúsági szervezetek és az önkéntesség. Szaktanácsadásokkal is rendelkezésre állnak majd a szervezők stratégiai partnerei.
A Szabadság Feszt fő célja azonban éppen a szabadság és a felhőtlen szórakozás biztosítása. Esténként rengeteg buli és koncert lesz, így mindenki válogathat saját zenei ízlése szerint. A szervező csapat már egyeztette az időpontokat a leendő fellépőkkel, ám hogy pontosan kik is ők, később árulják el. Azt azonban garantálják, hogy idén is közismert és nagy sikernek örvendő magyarországi zenekarok, valamint erdélyi együttesek lépnek fel mind a nagyszínpadon, mind a fesztiválsátorban. A koncertek után ismert lemezlovasok keverik majd a zenét az éjszakai diszkóban, ezek alatt is számtalan meglepetés várja majd a bulizókat. Néhány újítást is bevezetnek a szervezők, így olyan partikra is lehet számítani, amilyeneket Bihar megyében még nem tartottak.
A fesztivállal kapcsolatos részletes információkkal médiapartnereinknek köszönhetően ezután folyamatosan jelentkezünk, de követhetik a Szabadság Feszt Facebook-oldalát is a legfrissebb tudnivalókért. Mert egy kis Szabadság Feszt mindenkinek jár!

Mi is az a Szabadság Feszt?
A Szabadság Fesztet a Bihar megyei Margittán idén harmadik alkalommal szervezi meg a legnagyobb bihari ifjúsági szervezet, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (Vidifisz). Az előző két esztendőben a rendezvény a térség egyik legnagyobb, fiataloknak szóló programsorozatává vált, amihez nagyban hozzájárult a helyszín is, Margitta város teljes infrastruktúrával ellátott új termálstrandja.

Mit kell még tudni a Szabadság Fesztről?
A július 9–12. között Margittán megtartandó ifjúsági fesztivál helyszínén remek sátorozási lehetőség van, árnyékos helyen. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, ennek köszönhető, hogy az előző években nem történt semmilyen incidens sem a sátortáborban, sem a fesztiválterületen.

Szervező partnereink
A rendezvény egyik stratégiai partnere Margitta város önkormányzata, amely április végén tanácsi határozattal döntötte el, hogy beszáll a szervezésbe. Az együttműködési megállapodást alá is írta Pocsaly Zoltán polgármester, valamint a szervező Vidifisz vezetősége és a helyi strand ügyvezetője. Ugyancsak szakmai partnerei a Szabadság Fesztnek a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem, valamint az OTP Bank Románia, utóbbiak a rendezvény szakmai részének és civil programjainak a támogatói.

A Szabadság Feszt sajtószolgálata