Kowalsky meg a Vega a Szabadság Feszten

A július 9–12. között Margittán megtartandó Szabadság Feszt egyik sztárvendége KOWALSKY MEG A VEGA. A méltán népszerű fesztiválzenekar élő koncertjére július 10-én, pénteken este kerül sor.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az együttes frontembere Kowalsky Balázs Gyula 1999-ben Jávorszky Bélával megalapította saját zenekarát, a Kowalsky meg a Vegát. Ezután Juhász Róbertet keresték meg, hogy segítsen keretet adni a formálódó daloknak. Újvári Péter és Temesi Bertalan rövidesen csatlakozott hozzájuk. Összeállt az eredeti Vega ötösfogat. Első lemezük 2003-ban jelent meg Pimasz grimasz címmel.
2011 tavaszán jelentős változások történtek a zenekar életében, a megszólalás tökéletesítése érdekében a zenekar 8 tagúvá bővült. Ebben a változásban azonban a korábbi zenészek nem kívántak Kowával együtt részt venni, és elhagyták a csapatot, közösen hárman új zenekart alapítottak. A Vegába visszatért Juhász Róbert, és Kowalsky másik zenekarának dobosát, Csányi Zoltánt is meghívta a zenekarba. Mellettük több, más népszerű formációból ismerős zenész is feltűnik a csapatban. Az együttes folytatja tavaszi-nyári turnéját, és az év végére új lemezt ígér. 2012 őszén bejelentették, hogy Jimmy és Sóder visszatér közéjük, Vidák Robi marad, és a korábbi technikus, Vajda Tomi Carlos is csatlakozik az együtteshez.
A Forradalmi Egylet 2013 márciusában jelentette meg a készülő albumuk első videoklipjét, az Ami fontost. A zenekar hetedik nagylemeze, a Még nem éden 2014 áprilisában jelent meg olyan slágerekkel, mint az Amilyen hülye vagy vagy a Bölcsődtől a sírodig (km. FankaDeli). Az album azonnali siker lett a lemezpiacon: három héttel a megjelenés után aranylemezzé vált, hat hét múlva pedig már a platinalemezt ünnepelhette a zenekar.