Magyar–holland tulipános kaláka

A Biharszentjánosi Református Egyházközség már egy ideje testvér-gyülekezeti kapcsolatot ápol a hollandiai Yzendoorn település gyülekezetével. Nemrég vendégül is látták egy csoportjukat, és a kalákába is bevonták őket.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A hollandiai Yzendoorn református egyházközségének képviselői a közelmúltban egy hétig élvezték a biharszentjánosiak vendégszeretetét. A házigazdák minden napra közös programokat szerveznek. Egy ilyen program volt május 5-én, kedden a Tulipán Kaláka, melynek eredményeként mintegy kétszáz akácfát ültettek el a helyi református egyház területén. Az ötlet megvalósulását az önkormányzat facsemetékkel és munkagépekkel támogatta.
Az önkéntes munka megkezdésekor Csomay Árpád tiszteletes, Lőrincz Lajos alpolgármester és Borsi Lóránt, a kalákák megyei koordinátora köszöntötte a résztvevőket. Utóbbi beszélt a holland vendégeknek a kaláka fogalmáról, annak múltjáról és újra felelevenített jelenéről. Majd közös motívumként említette a tulipánt, mely egységes szimbóluma lehet a helyi magyar–holland összefogásnak.