Utcatánc lufieresztéssel

Jókedvű, lelkes táncosok ropták a táncot május 19-én déltájt a Szent László hídon a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar vidám muzsikájára. Ez volt az első ízben megszervezett Infinite Dance Festival (IDF) nyitómozzanata.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Mi más is kell a vidám hangulathoz, mint jó zene, lelkesedni és lelkesíteni tudó táncosok és sok-sok, pasztell színekben pompázó léggömb? A Nagyvárad Táncegyüttes tagjai, a Mystique mazsorettcsoport és az Unique Dance Studio tánccsoport a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekar muzsikájára táncolt a Szent László hídon. Evvel a mozzanattal is a május 19-24. között zajló tánc- és összművészeti fesztivál rendezvényeire hívták fel a figyelmet.
A Szigligeti Színház és a Nagyvárad Táncegyüttes kezdeményezte IDF célja: megteremteni a különböző tánc- és mozgásművészeti műfajok hagyományát ebben a térségben is.
A nyitóeseményen elsőként Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház igazgatója köszöntötte a nézelődőket, érdeklődőket, hangsúlyozván: szeretné, ha minél több nézőt vonzanának az előadások. Ezután Huszár István, Várad alpolgármestere tartott rövid üdvözlőbeszédet. Mint mondta, örvend, hogy jó néhány mosolygós arcot lát, hiszen mostanság sok bosszús arcot látni a Szent László téren az építőtelep miatt. Végül Dimény Levente, a Nagyvárad Táncegyüttes művészeti vezetője invitálta a nézőket az előadásokra.
Az örömtánc végén, pontosan déli 12 órakor a táncosok fölengedték a színes léggömböket, így pár percig lufik tarkították a ragyogó kék eget.
A fesztivál első napján a Magyar Állami Népi Együttes Szarvasének, valamint a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 7/7 című előadását láthatja a közönség. Szerdán fellép a Miskolci Balett, valamint a kolozsvári GroundFloor Group.
A teljes program és további információk a www.idf.szigligeti.ro honlapon találhatók.