Ér Kupa Éradonyban

Az Érmellék kiemelkedő sporteseményének számító Ér Kupa meccseit május utolsó előtti hétvégéjén rendezték meg Éradonyban. Az eddig 52 alkalmat megért kézilabdagálára a térség nyolc településéről érkeztek általános iskolák leány- és fiúcsapatai.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A pénteki nyitónapon sűrű fellegek portyáztak a nemrég aszfaltozott pálya felett, hogy aztán kisebb-nagyobb kihagyásokkal szitáló esővel riogassa a játékosokat, illetve a lelkes közönséget. Eközben a kultúrházban asszonyok szorgoskodtak, hogy méltóképpen megvendégelhessék a sportolókat.
Gáspár Tünde értarcsai iskolaigazgató (a tanintézethez tartozik az éradonyi is) a díjak átadásakor méltán köszönte meg a helybéliek odaadó fáradozását, az önkormányzat támogatását, külön kiemelve Lukács István szülőbizottsági elnök munkáját, valamint Nyakó Zoltán tornatanárt, hogy „külsősként” segítette a helyi csapat felkészülését. A község polgármestere, valamint az eseményre kilátogató RMDSZ-es politikusok is elismerően szóltak a sikeresen megszervezett éradonyi találkozóról, illetve magának az Ér Kupának a közösségformáló jelentőségéről.
Pénteken csoportmérkőzésekre került sor, összesen 24 összecsapáson szurkolhatott a közönség. A lánycsapatok 2x10 perces mérkőzéseket játszottak, míg a fiúknak 2x12 perc alatt kellett bizonyítaniuk. A második kupanapon 2x15 perces mérkőzéseken viaskodtak a lányok, a fiúcsapatok pedig 2x20 perc alatt mérhették össze rátermettségüket.
Szombaton további 12 mérkőzésre került sor, amíg kialakult a végeredmény. Az elmúlt évben Szalacson megrendezett Ér Kupát megnyert Érbogyoszló lánycsapatának Éradonyban sikerült megismételnie a bravúrt: 4–2 arányban nyerte a döntőm érkőzést a szalacsiakkal szemben. Harmadik helyen Ottomány végzett, majd Érszőlős, Albis, Kiskereki, Érkeserű és Éradony következett. A tavalyi győztes Érszőlős fiúcsapat ezúttal a harmadik helyre esett vissza, a szalacsiakat 6–3 arányban legyőzve az albisi fiúk nyerték a kupát. Mögöttük az Érkeserű, Ottomány, Érbogyoszló, Kiskereki és Éradony rangsor alakult ki.
A hagyományokhoz híven további elismerések is gazdára találtak. A legsportszerűbb csapatnak járó díjat az adonyi lányok és a bogyoszlói fiúk kapták. A gólkirály az albisi Pál Norbert és a szalacsi Sós Barbara lett. Pál a legjobb játékos címet is kiérdemelte, a lányoknál a bogyoszlói Ádám Viktória büszkélkedhet ugyanezzel az elismeréssel. Legjobb kapuvédőként a bogyoszlói Tarpai Barbarát és a szalacsi Farkas Tamást ismerhettük meg.
Jövőre Albis látja vendégül az 53. Ér Kupa résztvevőit.