Kispályás labdarúgtorna Paptamásiban

Az elmúlt hétvégén a KEMISZ és a TAMISZ szervezésében amatőr kispályás focibajnokságot szerveztek Paptamásiban a településen tevékenykedő ifjúsági szervezetek fiataljai.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A megmérettetésen nyolc csapat vett részt, két csoportkörben feszültek egymásnak a labdarúgók, majd a csoportonként két-két továbbjutó mérte össze tudását. Az egész napos focitorna szombat reggel 10 órakor kezdődött a helyi műfüves labdarúgópályán. A szervezők minden körülményt megteremtettek a hangulatos, sportos naphoz. A parázs hangulat jellemző volt az utolsó meccsekig, az iram nem hagyott alább még akkor sem, ha egy csapat már tét nélküli meccsen futballozott. A fiatal játékosok bizonyították, hogy tudják, miről szól a foci: odaadaásról, a játék szeretetéről, a kitartásról, a csapatmunkáról, a küzdeni akarásról.
A nap végén a szervezők bográcsossal vendégelték meg az ellenfeleket a helyi kultúrotthonban. Ezek után adták át a díjakat. A vendégeket Major Lóránt kultúrigazgató köszöntötte Matyi Miklós polgármester és Németi Gyula alpolgármester nevében, akik egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak részt venni a díjátadón. Major kifejtette, hogy a kezdeményező paptamási fiatalok szándéka szerint a sport összehozott mintegy 80 embert, akik beszélgettek, sportoltak, kapcsolatokat építettek és ápoltak.
A focibajnokság sorrendje a következő képpen alakult:
1. Banánok
2. Váradi Ifjak
3. Szalárd
A legjobb kapus: Pop Cristian
A legjobb játékos: Rózsa Tamás
A díjátadást követően szokatlan módon a döntőt vezető bíró Gal Cristian, aki mindemellett a paptamási ifjúsági szervezet (TAMISZ) oszlopos tagja, szóbeli jutalomban is részesült, amiért kellő higgadtsággal, tekintélyel és tudással irányította a mérkőzést. A rendezvény a Communitas Alapítvány támogatásával jött létre.

Major Loránt János