Gyermekek és fiatalok szórakoztak Nagykágyán

Szép, nyírt füves domboldalon, a Pongráczok egykori parkerdejének szomszédságában rendezték meg a III. Nagykágyai Családi Napot június utolsó vasárnapján. Az eseményről hiányoztak a falunapok megszokott sztárvendégei, sokkal inkább, amint neve is hordozza, a családiasság, a faluközösség egymásra találása jellemezte.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A helybéliek mellett elszármazottak is hazajöttek a III. Nagykágyai Családnapra, amely istentisztelettel vette kezdetét a református templomban. Maga Pongrácz Vilmos is hazatért ősei falujába, ő az, aki köztudottan szívén viseli földijei sorsát.
A délelőtt a gyermekek szórakoztatását volt hivatott szolgálni, görkorcsolyatudásukat, biciklis ügyességüket, valamint aszfaltrajzoló készségüket bizonyíthatták. Nemcsak a legügyesebb apróságok, de minden résztvevő kapott ajándékot a szervezőktől. Eközben az események központi helyszínén már üstökben rotyogott az étek, „fakanálbetyárok” viaskodtak ízkavalkádjaikkal. Az ítészek idős Bondoc Gábor főzőtudományát érdemesítették az első helyre.
A Nagykágyai Vágtán Farkas Ármin paripája bizonyult a leggyorsabb lábúnak. Közönségtoborzónak is bevált a délutánba nyúló focibajnokság, a benevezett öt csapat közül Bihardiószeg és Nagykágya közös gárdája, a Huligánok nyerte meg a legtöbb meccset.
Kellett bátorság és ügyesség bőven a környéken is kuriózumnak számító ládaépítő versenyhez. A sörös ládákat egymásra kellett pakolni mind magasabbra jutva, a végén pedig felállni a bábeli magasságú „torony” tetejére. Nagy Zoltán huszonkét láda magasságából tekintett alá a győztesek büszkeségével.
A ládaépítők nyújtotta izgalmak után a hegyközszentmiklósi néptánccsoport szórakoztatta a közönséget. Róluk tudni kell, hogy két éve alakultak, vezetőjük a margittai Gyöngyvetők táncosa, Bordás Anita. A legkisebb fürgelábú apróság mindössze hároméves, de a legidősebb is alig töltötte be a tizenkét évet.
Miközben a színpadi események zajlottak, a lacikonyhák környékén étkek illata ajzotta az érzékszerveket, hogy aztán hörpintésnyi sör vagy egyéb itóka emlékek gátjait feszítse fel; az egymással rég nem találkozott nagykágyaiak tereferéltek a hosszú asztalok mellett.
Az este már a fiataloké volt leginkább, szabadtéri diszkózene hangja vitte messze a helyiek vidámságát, jókedvét.