Hat virágkocsi vonul fel Váradon

A hagyományokhoz híven az idén is átrándul Nagyváradra a debreceni Virágkarnevál néhány díszkocsija. Augusztus 21-én, pénteken 16 órakor indul a táncosokkal, íjászokkal, lovasokkal, mesefigurákkal kiegészülő menet a Rogériuszról a Nagyvásár térre.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A tíz évvel ezelőtt, Biró Rozália alpolgármestersége idején útjára indított, Nyitott ablak Európára elnevezésű programsorozat a két testvérváros, Debrecen és Nagyvárad ünnepeinek összekapcsolását is szolgálja. Az idén 46 esztendős debreceni Virágkarneválon ezúttal is közös virágkocsit indít a két megyeszékhely. A kompozíció a Debrecent jelképező főnixmadarat, egy ablakot és a Várad címerében szereplő oroszlánalakot meg angyalt foglalja magában. A jármű – öt másikkal együtt – másnap, augusztus 21-én Nagyváradon lesz majd látható.
Augusztus 20-án a hajdú-bihari ünnepségen felvonul majd két váradi tánccsoport is, a Csillagocska Néptáncegyüttes és az Exclusive Dance modern táncosai, s ők másnap is részt vesznek a Rogériuszról induló váradi díszfelvonuláson több más tánccsoporttal, váradi és élesdi hagyományőrző íjászokkal, lovasokkal együtt.

A menet várhatóan 16 órakor indul a Dacia sugárúti cikk-cakk tömbházak elől, a Petőfi-parkot és a Fő utcát érintve a Sztaroveszky (Magheru) utcán és a Baross-hídon át érkezik meg a Nagyvásár térre (December 1 park). Ott az Ismeretlen katona szobra körül parkolnak le, de 19.30-kor a virágkocsik hazaindulnak. A parkban felállított színpadon a menetben részt vevő tánccsoportok ismét fellépnek, a menetet vezető hintót és lovasokat is meg lehet majd szemlélni közelebbről, lehet fényképeszkedni a virágkompozíciókkal.
Felvételeink a tavalyi felvonuláson készültek.