Szent László Családi Nap Nagyváradon

Második alkalommal szervezi meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség a Szent László Családi Napot augusztus 29-én, szombaton délután 4-től. Tavaly nagy tetszést arattak a Székesfehérvárról érkezett óriás bábok, az idén is kulturális-játékos elfoglaltságot kínálnak a szervezők.

A püspöki palota belső udvara előtti térre várják a gyermekeket, szülőket, nagyszülőket augusztus 29-én, szombaton 16 órára. Böcskei László nagyváradi római katolikus megyés püspök, Czvikker Katalin színházigazgató és Zalder Éva iskolaigazgató rövid megnyitó beszéde után színpadra lép nagyváradi római katolikus székesegyház gyermekkórusa, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum elemistái népi gyermekjátékokkal, a Szigligeti Színház diákszínjátszói. Utánuk a szent lászlósok tánccsoportja reneszánsz táncokat, a Nagyvárad Táncegyüttes pedig dél-alföldi táncokat mutat be.
A színpadi produkciókat bábelőadás követi, a Szigligeti Színház Lilliput Társulata előadja a Vitéz László című vásári bábjátékot, majd a sokszínű kézműves foglalkozások közül választhatnak kicsinyek és nagyok. Lesznek ügyességi próbák, kézműves műhelyek, mesemondó kuckó, bábkészítés. Nemcsak az együttlét és a játék öröme lesz majd a jutalom, hiszen aki a próbákat sikeresen teljesíti, az édességet, sőt még plüssfigurákat is hazavihet. Közben korabeli ruhába öltözött zenészek járnak körbe a jelenlevők között, és vármuzsikát adnak elő.
Mindenkit szeretettel várnak.