A „fénnyel író” legújabb könyvét mutatták be

Míg az érmihályfalvi Nyíló Akác fesztivál gerincét a szórakoztató programok teszik ki, addig az őszre időzítetett Szent Mihály-napi Dióverő rendezvénysorozat a hagyományápolás, a kulturális értékek felmutatásának jegyében zajlik.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az idén szeptember utolsó hétvégéjén megtartott Dióverő fesztiválon mutatták be Érmihályfalván a helybeli Szilágyi Ferenc Hubart Fénnyel írt sorok című legújabb verseskötetét. A szerző másfél évtizedes irodalmi ténykedése igen termékenyre sikeredett, most megjelent lírai kitárulkozása immár a negyedik rímes gyűjtemény, amit 2010-től kezdődően tett az olvasók asztalára. Azelőtt prózai szövegekbe fonta mondanivalóját, 2006-ban debütált a Sztálin-csokoládé című kötetével.

A vasárnap esti könyvbemutatót a helyi Bartók Béla Művelődési Házban tartották. A szerző vallomásában elmondta, hogy versírási ambícióit az internetes irodalmi portálokon élért sikere buzdította leginkább. Megmutatkozott a Holnapmagazin, a Napkorong, a Poet, a Fullextra és az Élő Magyar Líra Csarnoka on-line „hasábjain”. Időközben az utóbb említett portál szerkesztőjévé avanzsált.

A Fénnyel írt sorok előszavát az Élő Magyar Líra Csarnoka főszerkesztője, Pete László Miklós jegyzi, aki így vall a költőről: „Kevesen kezelik annyira szépen a magyar líra hagyományos formáit, és kevesen variálják olyan sikerrel, mint ő. Szilágyi egyben a forma megújítója is, a régi formákba öntött költemények újszerűen, modern hangon szólalnak meg. A mai költészet megcsontosodott sablonjait elkerüli, helyette üdítően friss és választékos költői nyelvet teremt.”

A jó hangulatú könyvbemutatón a Móka színjátszó csoport vezetője, Szabó János látta el a moderátor feladatát, míg társai, Boros Emőke és Felvinczi Erzsébet a kötet verseiből adtak ízelítőt.