Augusztus 22-én rajtolt a megyei fociidény

Augusztus 3-án zárult le a jelentkezés a Bihar megyében sorra kerülő labdarúgó-bajnokságokba. Az új idény első hivatalos mérkőzése a Szuperkupa döntője volt a bajnok Nagyváradi Luceafărul és a kupagyőztes Belényesi Bihorul között.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Utolsóként zárta az elmúlt idényt a Belényesi Bihorul labdarúgó együttese (a Fekete-Körös menti város ificsapata ezüstérmet szerzett az országos U19-es bajnokságon), majd elsőként kezdte el az új évadot (a felnőtt gárda már július 15-én Román Kupameccset játszott, s le is győzte Szatmár megyei ellenfelét).

Ami a 2015–16-os bajnoki futballszezont illeti, elsőként a negyedik ligaként ismert megyei első osztály csapatai vágnak neki a küzdelemnek. A pontvadászat augusztus negyedik hétvégéjén, pontosabban 22-én kezdődött. Egy héttel később kezdtek a másodosztály gárdái is, s az eddigi három helyett csupán két csoportban zajlik a küzdelem.

Ami a résztvevőket illeti, 22 év szünet után szerepelhet ismét a megyei élvonalban a Diószegi SK (a fenti fotón), amely Víg Zoltán edző vezetésével bravúros hajrával dolgozta le ötpontos hátrányát, s megelőzte az őszi idény végén még favoritnak számító Céckei Locadint. A második csoport bajnoka, a Madarászi SK harmadik nekifutásra tudott a legjobbak közé jutni, míg a Bontesdi Zorile, amely a másodosztály harmadik csoportját nyerte meg nem kis meglepetésre, anyagi gondok miatt mégsem biztos, hogy a felsőbb osztályban vág neki a küzdelemnek az új idényben.

Szintén nem lesz ott a rajtnál a Nagyváradi Luceafărul (a cikkbeli fotón), amely megnyerte a 2014–2015-ös küzdelmet, s miután sikerrel vette az osztályozót is (Muzsnay Zsolt együttese az ellenfél visszalépése miatt meccs nélkül jutott tovább), ősztől a harmadosztályban indulhat. Az utóbbi bajnokságban egyébként a tavalyihoz hasonlóan két csapat képviseli majd Bihar megyét, a Luceafărul mellett a Fugyivásárhelyi SK szerepel majd a küzdelemben, miután a Váradszentmártoni KSK alig egy év után feladta a szereplés jogát.

A másodosztályban sem dőlt el a Bihar FC sorsa, amely bár hivatalosan jelezte részvételi szándékát, mégsem biztos, hogy pályára is tud lépni az augusztus 29-én sorra kerülő nyitófordulóban. A megmentőként emlegetett kolozsvári befektető lapzártánkig nem jutott egyezségre a városi és a megyei önkormányzat vezetőivel, így a piros-kék klub a csőd szélén maradt.

A másodosztályba egyébként 27 csapat nevezett be, így két csoportban zajlik majd a küzdelem, ám a Bihar FC-hez hasonlóan más együttesek is visszaléphetnek a további küzdelemtől.