Dobogós a szalontai Gripp Team kosárlabdacsapat

A múlt hét végén Borson rendezték meg a IX. RMDSZ Bihar Megyei Kosárlabda-bajnokságot. A tornára Nagyszalonta kosarasai is meghívást kaptak. Az egyetlen vegyes csapat a dobogóra állhatott.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A sportesemény főszervezője Botházy Nándor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének sportért felelős ügyvezető alelnöke volt, és ő is nagyon megdicsérte a szalontai csapatot. A hajdúváros kosarasai 2007-ben már részt vettek ezen a megmérettetésen, akkor kategóriájukban elhódították az első helyet és a legjobb játékos díját is.
Az idei, immár a kilencedik amatőr bajnokságon ismét harcba szálltak a nagyszalontai kosarasok, azonban rendkívül nehéz körülmények között kellett helyt állniuk, hiszen most az övék voltak az egyetlen vegyes csapat. A szalontai hölgyeknek és uraknak az egyébként csak férfiakból álló csapatokkal kellett megküzdeniük. Összesen 6 gárda szállt be a versenybe.
Sala Judit, a szalontai csapat egyik tagja lapunknak elmondta, hogy tudásuk legjavát nyújtották, s ezt a bírók és a vetélytársaik is elismerték, hiszen a legnagyobb dicséretet a szalontai csapat kapta, mivel nem csak hogy továbbjutottak csoportjukból az elődöntőbe, hanem sikerült megszerezniük az előkelő 3. helyezést.
A nagyszalontaiak Kolozsvár és Nagyvárad csapataival mérték össze a tudásukat. A hajdúváros színeiben a következő sportolók léptek pályára: Sorean Noémi, Doba Enikő, Moldovan Andrea, Drăgan Ildikó, Sala Judit, Ovidiu Grec, Ionuţ Turcuţ, Vlad Simina, Cristian Bejan.