Amatőrök és profik között is élen jár a Tengo

Zsúfolt évet zár a Nagyszalontai Tengo Sportklub futnet csapata. A jól ismert lábtenisz kicsit átalakított és új nevet kapott formáját űző hajdúvárosiak az Interliga mellett a magyar–román közös rendezésű bajnokságban is helytálltak, s októberben a Kolozsváron sorra kerülő U21-es világbajnokságon is pályára léptek.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Közel másfél évtizede már annak, hogy a Tengo SK beírta magát a lábteniszsport történetébe, kiváló hazai és nemzetközi eredményeket elérve. A világszövetségben azóta sok minden változott: az erősebb vonalat képviselő csehek, szlovákok, svájciak és franciák kiléptek a szervezetből, és új sportágat alapítottak futnet néven. A hajdúvárosiak is az új vonalhoz csatlakoztak, kiléptek a lábtenisz-szövetségből, és a jóval erősebb futnettornákon való részvételt választották.
„Akadtak, akik kritizálták a döntésünket, hogy miért az erősebb futnet vonalon folytatjuk a jóval gyengébb, ám eredmények szempontjából nekünk sokkal kedvezőbb lábtenisz helyett, ám számunkra többet ér, hogy erős ellenfelekkel szemben tudunk fejlődni, mintsem az, hogy állandó jelleggel dobogóra álljunk minden tornán” – magyarázta el a váltás okát id. Szorean László, a Tengo SK edzője, egyben vezetője.
A döntés jónak bizonyult, hiszen a szalontaiak sikerrel vették fel a harcot a legjobbakkal, a cseh és a szlovák játékosokkal. Ezt bizonyítja az Interligában elért jó eredményük – a Tengo SK tavaly megnyerte az alapszakaszt, majd a rájátszásban ötödikként zárt –, illetve hogy a 16 ország részvételével megtartott csehországi világbajnokságon is dobogóra állt a Romániát képviselő hajdúvárosi együttes.
Idén még két komoly kihívás várt a nagyszalontaiakra. Az első az október 9–11. között Kolozsváron sorra kerülő U21-es korosztályú világbajnokság, ott is a Tengo SK tagjai képviselték a román színeket. A második erőpróba az Interliga döntője október 24-én a szlovákiai Kassán.
Szeptember 19-én Nagyszalontán rendezték a futnet Interliga alapszakaszának záró tornáját, ezen második lett a Tengo SK, egy hétre rá pedig a magyar–román közös rendezésű bajnokságban részt vevő együttesek tették tiszteletüket a hajdúvárosban. Ez utóbbi tornán is élen jártak a hazaiak. A két nemzetközi megmérettetésen a következő kerettel szerepelt a szalontai csapat: Georgel Bobiş, ifj. Szorean László, Szorean Alex, Nagy Darius Nicolae, Ilyés Gergő, Csősz Krisztián, Denis Purja és Bagosi István. Közülük csak a lábteniszben többszörös világ- és Európa-bajnok Bobiş nem indulhatott a kolozsvári vb-n.