Albisi ovisok szürete

Újraélesztett szokássá vált a falunapok megrendezése mellett a szüreti bálok, mulatságok megtartása is. E hagyományos ünnepség jobbára a fiatalok szórakoztatását szolgálja, ezért eléggé csodálkozva vettük hírét, hogy az albisi óvodások is megünneplik a szüretet.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az óvoda bejáratára kifüggesztett meghívó csalogatta az arra járókat, a szöveg tartalma szerint „minden jó szándékú” embert szeretettel láttak. A kellemes ősz nemcsak a diákokat vonzotta, de a szülők, nagyszülők is eljöttek. Szerencsére Albison még van óvodáskorú bőven, Szabó Ibolya, aki egyben az iskola vezető tanára is, valamint Kerékgyártó Anetta felügyeli a 45 apróságot.
A rendezvényen Szabó Ibolya szólt a szüreti hagyományokról, majd a stilizált népviseletbe öltözött gyerkőcök az alkalomhoz illő nótákra zendítettek rá. Lírai játék keretében az ősz beköszöntének is tanúi lehettünk, a faleveleket eljátszó gyerekek nagyon felkészültek voltak. Az óvodaudvart ízlésesen, különös gonddal feldíszítették az alkalomra, szőttesek, szőlőfürtök, cserépedények, falevelek stb. adták a dekorációt. Az előadást valódi szőlődarálás, majd préselés követte, amiben nagy örömmel vettek részt az aprócska legények, hogy aztán a lecsurgó mézédes mustot felhörpintsék. A szülők készítette tortát szeletenként egy lejért árulták, a bevételt az óvodának ajánlották fel.
Az örömteli gyerekarcok látványa meggyőzött a rendezvény létjogosultságáról, amit csak színvonalasan érdemes megtartani, ahogyan az albisiak tették.