Fejest ugrani a múltba

Zenés időutazásra invitálja közönségét a nagyváradi Szigligeti Társulat. A Boldogság expressz című új produkció premierje szilveszter este, december 31-én 19 órától lesz.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A produkciót beharangozó sajtótájékoztatón Novák Eszter, a Szigligeti Társulat művészeti vezetője elmondta: a szilveszteri előadás kicsit mindig zsákbamacska. A szándékuk az, hogy a műsorban legyen minél több meglepetés. Kicsit fejest ugranak a múltba, és törekednek arra, hogy minden korosztály találjon kedvére valót az előadásban.
Harsányi Sulyom László, az előadás rendezője kifejtette: a Boldogság expressz nagyvolumenű produkció, hiszen játszik benne a társulat összes művészeti alkalmazottja, színésze, mindemellett tizenkét zenész és a teljes műszaki személyzet is hozzátartozik a stábhoz, így mintegy nyolcvanfős gárdáról lehet beszélni. Hozzáfűzte: vidám szilveszteri műsort csak jókedvvel lehet készíteni. A vidámságnak nincsenek is híján, jó hangulatban teltek a próbák. A rendező szólt arról, hogy főleg a hatvanas-hetvenes éveket idézik meg, ám nem csupán egyszerű retróműsorról van szó. A színrevitel során megengedték maguknak a szubjektív fordulatokat, bátor kísérleteket is, másutt meg belekapaszkodnak a régi életérzésekbe.
Nemlaha György, az előadás művészeti tanácsadója elmondta: sok olyan emléke fölelevenedett, ami ide, Váradhoz, a Partiumhoz kötődik. Az idő olykor tréfát űz az emberrel, hiszen van, ami akkoriban egyszerűnek tűnt, és most bonyolult, és fordítva. Néha pedig a feje tetejére áll a világ. Novák Eszter hozzátette: Váradon nagy közigény van kabaréra. Éppen ezért minden bizonnyal már január végétől útjára indítanak egy pár részes rádiókabaré-sorozatot, amelynek Nemlaha György lesz a szerkesztője-dramaturgja.
Zsigó Anna dramaturg megemlítette: a magyarországi könnyűzenei élet mellett az itteni pop- és rockkultúrával is foglalkoztak. Kíváncsi volt arra, e tájékon milyen könnyűzenei fesztiválok voltak. A kutakodás során természetesen eljutott a legendás váradi együttes, a Metropol Group történetéhez, így valamiképpen ezt is beleszőtték az előadásba.
A sajtótájékoztatón Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház menedzser-igazgatója ezúton is köszönetet mondott a nézőknek és a teátrumot támogató magánszemélyeknek, intézeteknek az egész esztendőben nyújtott segítségükért.
A szilveszteri bemutató előadásra egyébként idén is hamar elkeltek a jegyek. Az új év első napjaiban is lesznek előadások: január 2-án, szombaton 19 órától, valamint január 3-án, vasárnap 17 órától indul a Boldogság expressz.