Keresik a bizalom védjegyét

Tavaly decemberben hirdette meg a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Bihar megyei szervezete az Érmelléki Termék márkajelzésének megtervezésére kiírt pályázatot. A legjobb tervek közül a lakosság választhatja ki a győztes emblémát.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A karácsonyi vásár alkalmából Székelyhídon megrendezett I. Érmelléki Gazdanap és fórum alkalmából vetődött fel az ötlet, hogy – a Székelyföldi Termék márkanév mintájára – az érmelléki kistérség brandjét is ki kellene alakítani. Amint lapunk is hírt adott róla, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének (RMGE) Bihar megyei szervezete pályázatot hirdetett a márkajelzés megtervezésére. Ezzel jelölnék a helybeli gazdák termékeit, de a szolgáltatásokat is – például a turizmusban.

Tizenkilenc pályamunka érkezett be – tudatta a sajtóval Nagy Miklós, az RMGE Bihar megyei elnöke. Nem számítottak ekkora érdeklődésre – tette hozzá. A feltétel az volt, hogy egyszerű, könnyen felismerhető, színesben és fekete-fehérben is jól mutató, a térség jellegzetességeire utaló embléma legyen. A szervezők ennek alapján kiválasztottak hatot, és azt szeretnék, ha maguk az érintettek, az érmellékiek, illetve a megye magyarsága választaná ki ezek közül a szívének leginkább kedveset. Nagy Miklós és az RMGE megyei titkára, Bajó János azt mondta: azt szeretnék, ha mindenki a magáénak érezné az emblémát, hogy tudja, az azzal jelölt termékben vagy szolgáltatásban megbízhat, mert helybeliek állították elő tudásuk legjavával, magas minőségi követelményeknek megfelelően. Remélik, hogy rövidesen ismert lesz a márkajelzés nemcsak az Érmelléken és a megyében, hanem az egész országban és a határokon túl is.

Az RMGE Facebook-oldalán lehet szavazni a hat jelképtervre: amelyikre a legtöbb tetszési jelzés (like) érkezik, az lesz a győztes. Az elektronikus voksokat február 22-től március végéig várják.

(Fotók: Csíkos Rolland)