Elismerést kapott a Helios fotóklub

A román fotográfia hónapjának alkalmából nyílt meg a Bihari Fotóművészek Szalonja a nagyváradi Euro Foto Art Galériában. A kiállításon a Bihar megyei fotóklubok tagjai állították ki válogatott munkáikat. Összesen 110 fotót láthattunk, klubonként 25-öt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Margittát a Helios fotóklub tagjai – Antal Juliánna, Bradács Alíz, Dr. Kékedi Imre, Pósán Lajos alapító elnök, és Dr. Tabacu Sorin – képviselték tagonként öt fotóval. A munkákat Ramona Novicov műkritikus méltatta, majd Gavrucza Tibor a Bihar Megyei Tanács kulturális bizottságának elnöke köszöntötte a jelenlévőket. A Román Fotóművészek Országos Szövetségének (RFOSZ) nevében Tóth István elnök méltatta a munkákat.
Ezt követően mindegyik elnök bemutatta dióhéjban klubjának történetét, célkitűzéseit. Az eseményen közreműködött a Trio Fortisimo együttes. Pósán Lajos örömét fejezte ki, hogy részt vehet a kiállításon, de sajnálatát fejezte ki az alacsony látogatottság miatt. Ha nem lenne itt a hűséges törzsközönség és a sajtó képviselői, szinte üres teremben nyitnánk meg a kiállítást, mondta a Helios elnöke. A margittai csapatot Dr. Kékedi Imre mutatta be jelenlévőknek. Mindegyik fotós kapott egy – egy emlékoklevelet, melyeket Tóth István adott át. A Helios Fotóklub a Fotóklubok Kupája versenyén idén a hatodik helyet szerezte meg és oklevélben részesült. Pósán Lajos hatévi munka után elérte azt a pontszámot mely a fotóművészi cím viseléséhez szükséges. Az erről szóló oklevelet a RFOSZ elnöke adta át neki. A megnyitó után a fotósok egy baráti vacsorán találkoztak, ahol kötetlen beszélgetéssel tárgyalták meg a további teendőket, célkitűzéseket. Pósán Lajos többek között azzal a javaslattal állt elő, hogy megyeszerte fotózzák le a műemlékeket, érdekes építményeket, ritka kihalófélben lévő mesterségek művelőit, és a települések karakteres figuráit, hogy megmaradjon emlékük a jövő generáció számára.