Hűség-díj Sorbán Mihálynak

Otthonában vehette át az idei kitüntetett az RMDSZ Bihar megyei szervezetének Hűség-díját. Az örvéndi SORBÁN MIHÁLY a 90-es években Alsólugas alpolgármestere volt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének legutóbbi megyei küldöttgyűlésen adták át a Hűség-díjakat is. A szövetség megyei ügyvezető elnöksége miden évben a helyi szervezetekkel konzultálva olyan személyeket jutalmaz ezzel a kitüntetéssel, akik életükkel és munkásságukkal közösségünkben elismerést érdemeltek ki, és minden nehézségek ellenére folyamatosan hűek maradtak a magyarsághoz és az érdekvédelmi szervezethez. Ilyen kivételes személyiség Sorbán Mihály, Alsólugas község 90-es évekbeli alpolgármestere. Az örvéndi magyarság nevében a jelenlegi RMDSZ-es polgármester, Sorbán Levente terjesztette elő díjazásra a szövetség hű tagját, aki nagyon nehéz időben sikeresen állt ki a magyar közösségért.

Sorbán Mihály nem tudott jelen lenni a februári küldöttgyűlésen, de a díjat örömmel vette át a közelmúltban örvéndi lakásán Szabó Ödön parlamenti képviselőtől, a Bihar megyei szervezet ügyvezető elnökétől. Az érdekvédelmi szervezet részéről a díjátadásnál jelen volt Szabó József Bihar megyei ügyvezető alelnök és Sorbán Levente alsólugasi polgármester is.

A formaságokat mellőzve, bensőségesen elbeszélgettek a mindennapokról, családjukról, s a kitüntetett büszkén mutatta meg unokái fényképeit. Kiderült, mind a mai napig nagyon sokat dolgozik, ott segít a szövetségnek, ahol tud. Nemrég, amikor Nagyváradon az Ady Endre-szobor körüli kovácsoltvas kerítést újította fel az RMDSZ a Tulipán Kaláka keretében, Sorbán Mihály készítette el, korhűen rekonstruálva, a hiányzó elemeket.