Csomagok az iskolakezdőknek

A nagyszalontai Arany János Elméleti Líceumban a napokban vehették át a Rákóczi Alapítvány ajándékát azok a gyermekek, akik ősztől a magyar iskolában kezdik tanulmányaikat.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Kevés kivétellel minden leendő előkészítő osztályos kisdiák részt vett szüleivel a csomagosztáson, még a Nagyszalontához tartozó falvak óvodáiból, Árpádról, Erdőgyarakról és Mezőbajról is eljöttek az óvónők. A különleges alkalmon részt vett továbbá Mészár Julianna, az Arany János Elméleti Líceum igazgatója, Kiss Mária aligazgató, Megyesi Ildikó, az óvodák aligazgatója. A IV. osztályos tanulók is jelen voltak tanítónőik, Takó Csilla, Lukács Gabriella és Kornya Tünde kíséretében.

Mészár Julianna és Megyesi Ildikó köszöntötte az egybegyűlteket, majd a negyedikesek szép versekkel örvendeztették meg a hallgatóságot. A folytatásban Kiss Mária mutatta be a Rákóczi Alapítvány munkáját, a pedagógusok nevében pedig Megyesi Ildikó mondott köszönetet a magyar identitás megőrzéséért számos segítő programot működtető szervezetnek. A pedagógusok nagyszerű partnerének nevezte az alapítványt. „A szülők érzik, hogy értékelik azt a döntésüket, hogy a magyar nyelvű oktatást választották gyermekeik számára, a kicsiket pedig motiválják abban, hogy vágyjanak iskolába menni, és persze nem utolsó sorban ajándékot mindig jó kapni.”

Az aligazgatónő gondolatai után a csomagok kiosztása következett, a gyermekek pedig kíváncsian fedezték fel az iskolakezdő ajándékcsomagok tartalmát.