Kultúra napi gálaest és díjkiosztó Szalontán

Január 22-én a Zilahy Lajos Művelődési Ház nagyterme adott otthont a magyar kultúra napja alkalmából életre hívott nagyszalontai rendezvénynek.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Himnusz verssorainak megszületése előtt tisztelgő hajdúvárosi eseményre ünneplőbe öltözött a művelődési ház nagyterme. A bejárat körül gyerekrajzok sorakoztak, az Arany János Elméleti Líceum kisdiákjainak kimondottan erre az alkalomra készített munkái, melyek azt tükrözték, hogy számukra mit jelent a magyar kultúra és Nagyszalonta kapcsolata.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Németh Szilárd magyar országgyűlési képviselő, a Fidesz országos alelnöke, Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek, Nagyszalonta testvérvárosának, Csepelnek az elöljárói, valamint természetesen jelen voltak a nagyszalontai városvezetők is, köztük Török László polgármester. Ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd, majd átadták a városalapítóról elnevezett Bocskai-díjat.

Nagyszalonta városa immár hat esztendeje osztja ki a hajdúkat letelepítő Bocskai István fejedelemről elnevezett kitüntetést olyan intézményeknek vagy személyiségeknek, akik/amelyek sokat tettek a nagyszalontai magyarság terveinek megvalósításáért. A 2015. esztendőre szóló elismerést a kuratórium Borbély Lénárdnak ítélte oda, méltányolva a testvértelepülési kapcsolatokért és a nemzet újraegyesítése érdekében kifejtett eddigi erőfeszítéseit.

Az ünnepségen gálaműsorral mutatkozott be a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Énekkara, előadásában a klasszikus és a magyar kórusirodalom egyházi és világi gyöngyszemei szólaltak meg. Az ünnepi program zárásaként pedig a jelenlévők közösen énekelték el a Szózatot.