Külföldre lehet majd repülni Nagyváradról

Idén valóban nemzetközivé válhat a felújított nagyváradi repülőtér. A TAROM bukaresti járatai mellett Tel-Avivba (Izrael) és Torinóba (Olaszország) indulnak az első nemzetközi járatok. London (Anglia), Barcelona (Spanyolország), Stuttgart (Németország) és Milánó (Olaszország) szerepel a lehetséges úti célok között.

Az első, januári bejelentés szerint a tel-avivi járat gépei a tervek szerint júliusban érkeznek Nagyváradra, és a júliusi és augusztusi járatokkal szerzett tapasztalatok alapján döntenek majd a szeptemberi és októberi repülésekről, tudatta a Nagyvárad és Térsége Turisztikai Népszerűsítéséért Egyesület. Az ötlet az izraeli Meshek Wings Tour Ltd. utazási irodáé, annak munkatársai szervezik az utakat, a Blue Air légitársaság gépei repülnek majd, a tervek szerint hetente egyszer. A járatok keddenként, a déli órákban érkeznek majd a nagyváradi légikikötőbe. Az utakat egyébként főként fiatal, egy-két gyermekes családoknak ajánlják, akiket Nagyváradon vagy Félixfürdőn szállásolnának el, és a megyeszékhely történelmi városközpontja, a termál- és élményfürdők mellett az Erdélyi-szigethegység is turisztikai célpont lehet számukra.

Az első „fecskék”

Január végén több légitársaság képviselőivel is tárgyalt Cornel Popa, a Bihar Megyei Tanács elnöke és munkatársai, valamint Gheorghe Pasc, a nagyváradi repülőtér parancsnoka. Ezek után jelentették be a Nagyvárad–Torino repülőjárat elindítását. Ezt szintén a Blue Air üzemelteti majd, mondta el a légitársaságot képviselő Gheorghe Răcaru, s akkor hozzátette: a járatok számáról még nem állapodtak meg, de várhatóan heti két alkalommal repülnek majd egy Boeing–737-essel.

Az egyeztetésen a Carpat Air légitársaság képviseletében Bereczki Dániel, az izraeli El Aléban Aurelian Cardaş, az Air Serbiáéban Radu Grigoroiu, a Romanian Air Services-ében (ez a társaság a reptéri kiszolgálásban tevékenykedik, de további 23 légitársasággal áll kapcsolatban) Dorin Ivaşcu, a dániai LCG nevében (ez négy másik társaságot is reprezentált) Ştefan Runcan tájékoztatott a további lehetőségekről.

Szóba jöhet egy Nagyvárad–Belgrád járat üzemeltetése, Belgrádból pedig idéntől New Yorkba is repülnek a szerb légitársaság gépei, mondta az Air Serbia képviselője. Az El Al is indíthat tel-avivi járatot, a légitársaság szakemberei elvégezték a váradi reptér biztonsági ellenőrzését, és mint azt Gheorghe Pasc elmondta, megfelelnek a szigorú biztonsági követelményeknek.

A megbeszélés után az is elhangzott, hogy más légitársaságokkal is szerveznek találkozókat, azonban az információkat egyelőre bizalmasan kezelik, s konkrétumokkal állnak majd a nyilvánosság elé.

 

Lehetséges úti célok

Február közepén újabb úti célokra derült fény, és azt is bejelentették: az első nemzetközi charterjárat immár biztosan Tel-Avivból érkezik Váradra, mégpedig április 21-én 19 órakor, és ugyanaznap 19.45-kor indul az első gép Váradról Tel-Avivba. Ezt a járatot az Air Bucharest légitársaság üzemelteti, 126 férőhelyes Boeing–737-esek repülnek leszállás nélkül az izraeli fővárosba mintegy három óra alatt. Gheorghe Pasc repülőtér-parancsnok hozzátette: a Blue Airtől még várják az általuk üzemeltetendő tel-avivi járatok pontos menetrendjét.

Cornel Popa tanácselnök, Gheorghe Pasc és Ştefan Runcan, a dániai LCG képviselője (ő a januári találkozón is jelen volt) február 17-én írta alá azt az ütemtervet, melynek megfelelően a dán cég képviselete vállalta: felkutatja a megfelelő légitársaságokat, és segíti a járatok beindítását a legkeresettebb úti célnak bizonyuló négy városba. A repülőtér felmérése szerint ez London, Barcelona, Milánó és Stuttgart. A tervek szerint ezekbe a városokba legalább heti két járat repül majd, a jegyárak szabottak lesznek.

Az ütemterv szerint májusban már megkezdik a jegyárusítást, és legkésőbb augusztus 27-én indulhatnak a gépek az európai városokba. Április 4-ig kell megállapítani a repülések időpontját, a becsült utasforgalmat, április 16-ig meg kell nevezni a járatokat üzemeltető légitársaságokat, május 18–20. között a légitársaságok és a reptér képviselőinek alá kell írniuk a szükséges szerződéseket, május 27. és augusztus 27. között már a jegyárusítás zajlik, és legkésőbb augusztus 27-én el kell indulniuk a gépeknek. A dán vállalkozás emellett partnerkapcsolatok kiépítését is segíti majd Várad és a célvárosok között, például külföldi egyetemek, onkológiai klinikák és állatfarmok közötti együttműködés szerepel a tervek között, így egészségügyi turizmussal, diák- vagy oktatócserével is serkentik a légi forgalmat.

Újságírói kérdésre Runcan pontosította: a dán vállalkozás egyelőre ingyen dolgozik, ők a megvalósult járatok után, a légitársaságoktól kapják majd a jutalékukat, tehát nekik is érdekük, hogy pontosan betartsák az ütemtervben vállaltakat.