Érkeserűben lovas napokat tartottak

Tavaszi napsütésben, arcbarnító szélsimogatásban vette kezdetét május 7-én a térségi lovas napok Érkeserűben.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A kétnapos rendezvény nyitónapján nyeregbe is pattanhatott az, akinek kedve szottyant megismerkedni a lovaglással. Falunézőbe is lehetett menni, méghozzá hintón kocsikázva, emellett ügyességi versenyekre is sor került. A napot szabadtéri diszkóval zárták.

Másnap, vasárnap délelőtt már lázas készülődésben volt a falu népe, hisz ekkor került sor a fogathajtók versenyére. A szentjobbi huszárok vezetésével közönségtoborzókként felvonultak a település utcáin a benevezett fogatok, majd pedig a verseny helyszínén, a labdarúgópályán sorakoztak fel. Dandé Ottó, Kiskereki község alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd pedig Rákóczi Lajos, az érköbölkúti Tulipán Sportegyesület elnöke vette át a szót, és a verseny lebonyolításának technikai részleteit ismertette. A megmérettetés ideje alatt a kommentátor feladatait is ő látta el.

A nyolc benevezett versenyzőnek a 740 méteres, 20 akadállyal megtűzdelt pályán kellett bizonyítania rátermettségét. Ebben a versenyszámban a Tulipán Sportegyesület színeiben versenyző székelyhídi Petru Fitero lett a győztes, második helyen végzett a jákóhodosi Szíki Sándor, őt a nagyszalontai Czégé Zsolt követte a rangsorolásban.

Délután a vadászhajtásban remekelhettek a fogatosok. Ebben a versenyszámban Czégé Zsolt volt a legeredményesebb, Szíki Sándor a második lett, a délelőtti versenyszám győztese, Petru Fitero pedig a harmadik helyre szorult vissza.