Jótékonykodó motorosok

Kilenc éve viseli büszkén a Dirty Dog Bikers nevet a nagyszalontai motorosok baráti társasága. Tagjai az együtt motorozás mellett szívesen jótékonykodnak is.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Nagyszalonta motorkerékpárosai igazi összetartó csapatot alkotnak. A jelenleg 14 fős baráti társaság tagjai (Bíró László, Fodor Lóránt „Kicsi”, Szél Lajos, Imre Mihály, Bordás Tibor, Feke Artúr, Szűcs Árpi, Wagner Erik, Riff Róbert, Popa Gyuri, Kajtor Tibor, Kiss Róbert, Lerinţ Adrian, Kenéz Péter) minden héten összegyűlnek egy jó hangulatú beszélgetésre, sok közös programon vesznek részt, és szívesen csatlakoznak jótékony célú kezdeményezésekhez. Ilyen volt például tavaly májusban a Tiszteljük egymást a forgalomban! elnevezésű közlekedésbiztonsági figyelemfelkeltő kampány s annak részeként több száz motoros felvonulása a megye útjain.
A Dirty Dog Bikers társaság 2007-ben vette fel ezt a nevet, mégis egy évvel ezelőtt a motorosok úgy gondolták, hogy szükség volna még valami olyan közös jellemzőre, amely kifejezi az együvé tartozásukat, és megkülönbözteti őket más hasonló szerveződésektől. Elhatározták, hogy mindannyian magukra öltenek egy bőrmellényt, amelyen a csapat emblémája és a Dirty Dog Salonta felirat látható. Egy hónappal ezelőtt pedig a Magyar Házban „szülinapi” ünnepséget tartottak a mellényviselés első évfordulója alkalmából.
A rendezvény sikerességét nem bízták a véletlenre, több hónapon át tartó előkészületek, szervezés, alapos tervezés előzte meg a minden részletre kiterjedő kivitelezést. A buli remekül sikerült, több mint 200 vendég tisztelte meg jelenlétével az eseményt.
Az ünnepség után újabb jótékonysági akció következett. A hajdúváros motorosai, összefogva a Hawks MC Bihar és a nagyváradi Black Eagles MC motorosklubok tagjaival, adománygyűjtésbe kezdtek a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett nagyszalontai Szent Antal Gyermekotthon javára. Nem kevesebb mint egy kamionnyi ajándék gyűlt össze tartós élelmiszerből, tisztító- és mosószerekből, édességekből és tanszerekből. Ezek mellett nyolc malac és az ellátásukhoz szükséges takarmány is érkezett az intézménybe.
A motoros „őrangyalok” nemcsak a gyűjtés megszervezéséből és az adomány eljuttatásából vették ki a részüket, hanem igazi élménnyel is megajándékozták a gyermekeket, ugyanis a Sarkadi úti otthon udvarán motoros bemutatót tartottak, sőt meg is járatták a vasparipákon az apróságokat. Viszonzásként szívből szóló ének csendült fel, és tucatnyi mosoly és ölelés járt a segítőknek.
A Dirty Dog Bikers naptárában a következő jó szándékú kezdeményezés, amelyhez csatlakoztak, A tisztelet a közlekedésben életeket ment elnevezésű figyelemfelkeltő kampány. Az április 23-i motoros felvonuláson 157 km-es útvonalon haladtak végig társaikkal.