Kultúra a Hajdúhéten

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Dánielisz Endre helytörténész legújabb kötete, A Csonkatorony históriája című kiadvány is a Hajdúhéten került az olvasók kezébe. A nagyszalontai hajdúvár megfigyelőtornyát 375 évvel ezelőtt építették föl, a kerek évforduló ösztönözte Dánielisz Endrét a helytörténeti könyv megírására. A művét Nagy Aranka szalontai származású tanár mutatta be, majd természetesen a szerző is elmondta gondolatait, és örömmel dedikálta legújabb kötetét.

Hajdúvárosi Esték
A nagysikerű Hajdúvárosi Esték nevet viselő rendezvénysorozat időről időre számos érdeklődőt vonz, a komoly témákat boncolgató előadásokat mindig nagy érdeklődés övezi. Nem volt ez másképp múlt szerdán sem, amikor Pető Csilla parlamenti képviselő volt vendég. Az RMDSZ-es törvényhozó, a képviselőház oktatási bizottságának tagja Oktatás és nevelés, avagy társadalmi modellek napjainkban címmel tartott érdekes előadást a nagyszalontai közönségnek, amelyen többek között szó esett az érettségi vizsgáról, a szakiskolákról és a pedagógusi munkáról is. A rendezvény végén a résztvevők feltehették kérdéseiket a képviselőnek, aki szívesen válaszolt is minden érdeklődőnek.

Zongoraest a Magyar Házban
Thurzó Zoltán zongoraművész előadói estjére gyülekeztek múlt csütörtök este a nagyszalontai RMDSZ-székházba a város zenekedvelő lakosai. A zenén túl címmel meghirdetett hangverseny célja az volt, hogy a felcsendülő műveket ne csak hallja, hanem értse is a közönség, ezért az előadó beszélt a darabokról, a zeneszámok születésének körülményeiről, hátteréről, stílusáról. A koncerten több zenei korszakból hallhattak darabokat a résztvevők.