Repülőmodellezők versenye

Néhány héttel ezelőtt rendezte meg a nagyszalontai Metalul Sportklub Repülőmodellező Szakosztálya Vincze Sándor és Silviu Galea vezetésével a Szalonta Világkupát.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A rangos megmérettetésen számos ország képviseltette magát: Ausztria, Bulgária, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Izrael, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna több mint 250 repülőmodellezője. Az időjárás nagyon kedvezően alakult a verseny alatt, hiszen nem volt nagy hőség, enyhe volt a szél.

Az F1A, szabadon repülő kategóriában I. helyezést ért el Per Findahl (Svédország), második lett Jes Nyhegn (Dánia), a harmadik helyen végzett Aviv Balassiano (Izrael), a negyedik helyet Miroslav Pitlanic (Szlovákia) érdemelte ki, az ötödik pedig Nagyszalonta sportolója, Szíjjártó Szilárd lett.

Az F1B, gumimotoros kategória legjobbja Oleg Kulakovszkij (Ukrajna) lett, második helyen végzett Jan Cihak (Csehország), a harmadik pedig Anatolij Ribcsenkov (Oroszország).

Az F1C, belső égésű motoros kategória dobogójának legfelső fokára Franco Gradi (Olaszország) állhatott fel, mögötte Vlodimir Sychov (Szlovénia), illetve Andrea Banci (Olaszország) következett.

A Szalonta Világkupa egyben a Román Kupa egyik fordulója is volt az F1A kategóriában, ott a következő eredmények születtek: 1. a nagyszalontai Metalul SK repülőmodellezője, Szíjjártó Szilárd, 2. Vlad Cristea (CSU Ploieşti), 3. Ioan Mascovszky (CS Armata – Aurul Brad).