Ünnepi táborzáró kézműves módra

Szombat délután bezárta kapuit a nagyszalontai Sinka István Kézműves Kör égisze alatt megrendezett 2016-os kézműves tábor.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az egy héten át tartó rendezvényen részt vevő gyermekek számos kézműves technikával, népi mesterséggel ismerkedhettek meg, miközben játékosan tanultak, észrevétlenül okosodtak és szórakoztak. Minden napra más-más érdekes foglalkozást és színes délutáni programot állítottak össze a szervezők. Volt mézeskalács-készítés, üvegfestés, fafaragás, gyöngyszövés és bábkészítés, hogy csak néhányat említsünk a különleges tevékenységek közül, délutánonként pedig ügyességi játékok, rajzverseny, természetrajzi múzeum meglátogatása és még egy gyermekvárosi kirándulás is várta a kicsiket.

Az élménygazdag tábor záró gálájára került sor szombat délután az Arany Palotában. A falak mentén felállított asztalokon azok a munkák sorakoztak, amelyeket a gyerekek a hét során készítettek. Gali Teréz előadóművész dalcsokra alapozta meg a hangulatot, majd Fekete Mária, a szervező Sonka István Kézműves Kör vezetője mondta el ünnepi és búcsúzó gondolatait, ugyanis számára ez volt az utolsó olyan tábor, amiben szervezőként tevékenykedett. Jövőre átadja ezt a feladatot tanítványának, Bondár Hajnalkának. Az eseményt Török Lászlópolgármester is megtisztelte jelenlétével, és gratulált mind a résztvevőknek, mind szervezőknek a nagyszerű munkához, majd díszoklevelet nyújtott át a leköszönő Fekete Máriának, megköszönve a sok éves áldozatos munkáját.

A táborzárón jelen volt a program két főtámogatója, Szíjjártó Szilárd és Gáll Éva helyi tanácsos, ők minden esztendőben segítik a tábor megszervezését. A kézműves kör felnőtt tagjainak a nevében Jurgovszki Juliánna búcsúzott el Fekete Máriától, egyúttal megdicsérte a gyerekeket, hiszen a foglalkozások alatt példásan dolgoztak és viselkedtek.

A folytatásban Fekete Mária egy-egy érdemoklevelet és virágot nyújtott át a foglalkozásvezetőknek, majd az RMDSZ jóvoltából a táborozók fagyiutalványt kaptak, amit a kézműves cukrászdában válthattak be.

A táborzárás perceiben a gyerekek és az oktatók is meghatódva búcsúztak el egymástól, a jövő évi viszontlátás reményében, amikor újra kitárja majd kapuit a kézműves tábor.