Sorozatban hetedszer lett bajnok a szalontai repülőmodellező

A múlt hétvégén Déva repülőterén rendezték meg az idei Repülőmodellező Román Kupa harmadik fordulóját felnőtt kategóriában. SZÍJJÁRTÓ SZILÁRD két fordulóval a verseny vége előtt már biztosan kupagyőztes.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az Armata Aurul Brad Sportklub volt a házigazdája az Aurel Vlaicu Román Kupa Hunyad megyei fordulójának. A megmérettetésen természetesen a nagyszalontai Metalul SK ügyes repülőmodellezői is részt vettek, méghozzá szép sikerrel. Az F1A, szabadon repülő kategóriában Szíjjártó Szilárd képviselte a klubot, míg az F1B, gumimotoros kategóriában Vincze Sándor indult szalontai színekben.

A kupaviadal harmadik fordulóján a következő eredmények születtek:

F1A kategóriában: első helyezést ért el Szíjjártó Szilárd (Metalul SK, Nagyszalonta), második lett Adrian Crinţescu (Piteşti-i Városi Sportklub), harmadik helyezést ért el csapattársa, Julien Sion (a képen a dobogósok, középen a szalontai versenyző).

F1B kategóriájában: első lett Marian Popescu (Piteşti-i VSK), második helyen végzett Surányi Béla (Ploieşti-i Egyetemi Sportklub), a dobogó harmadik fokára pedig Vincze Sándor (Metalul SK, Nagyszalonta) léphetett fel.

Az idei Repülőmodellező Román Kupa összesen öt fordulóból áll, és Szíjjártó Szilárd az eddig megrendezett három fordulót megnyerte, így a következő két forduló eredményétől függetlenül már biztosan kupagyőztes, mégpedig sorozatban hetedik alkalommal. A szalontai versenyző 2009-től kezdve minden esztendőben hazavitte a kupát. Mindez rendkívüli teljesítmény, hiszen hétszer még soha senki sem nyerte meg a Román Kupát.