Évadzáró néptáncgála

Mozgalmasan telnek a hetek, hónapok a nagyszalontai Toldi Néptáncegyüttes nagy „családjában”, a tehetséges táncosok rendszeresen gyakorolnak, új lépéseket, koreográfiákat sajátítanak el, bővítik repertoárjukat.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Újabb eseménydús évadot tudhat maga mögött a hajdúváros Toldi Néptáncegyüttese. Az elmúlt hónapokban tucatnyi rangos rendezvényen arattak kiemelkedő sikert táncosai és vitték hírét a város nevének. A több mint 12 éves múltra visszatekintő együttes négy korcsoportban mintegy 100 táncost foglalkoztat. A kicsi, közepes, nagy és felnőtt csoport néptáncosai számtalan új lépést, megannyi különleges táncot tanultak meg, ezekkel még tovább gazdagodott az egyébként is változatos repertoárjuk.

Az elmúlt évek alatt megszerzett tudásukról tettek bizonyságot nemrégiben a Zilahy Lajos Művelődési Ház nagytermének színpadán, ugyanis évadzárásként gálaműsorral léptek fel. Természetesen minden csoport bemutatkozott, Struber Éva és Bagi Tünde oktatók sorra szólították színpadra a különböző korcsoportokat, s azok változatos produkciókkal lepték meg a közönséget. Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Mokán István, a magyarországi testvérváros, Sarkad polgármestere, a néptáncgála fővédnöke, Mohácsi Brigitta énekesnő és Török László, Nagyszalonta polgármestere. Az elöljáró bejelentette, hogy az elért szép sikerekért a város megjutalmazza a néptáncosokat: a kis táncosok a nyíregyházi állatparkba kirándulhatnak az önkormányzat költségén, a nagyok pedig Prágában tölthetnek majd el egy hosszú hétvégét.

A gálaesten a jelenlévők láthattak tardonai karikázót, mezőföldi, kalocsai, dunántúli ugróst, tolnai üvegest, marosszéki táncokat, valamint népi gyermekjátékfűzést. A jó hangulatú rendezvény zárásaként szeretetvendégségre invitálták a jelenlévőket a házigazdák, majd a mielőbbi viszontlátás reményében búcsúztak el egymástól a néptáncosok és oktatóik.