Egyesületi zenetanoda

Érszőlős azon községek egyike, ahol jó viszonyt ápolnak egymással a különböző felekezetek, kölcsönösen eljárnak egymás rendezvényeire. Közös cél vezérli őket, az, hogy Jézus szolgálatában minél eredményesebbek legyenek.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az érszőlősi pünkösdi gyülekezet jó tíz évvel ezelőtt zeneoktatásba kezdett, s nem várt számban jelentkeztek a fiatalok. Volt, hogy egyszerre hatvanan ismerkedtek a különböző hangszerekkel. Látva a lelkesedést, úgy gondolták, hogy hivatalos formát adnak az oktatásnak, és más hasznos tevékenységbe is belefognak. Ennek érdekében 2009-ben megalakították a Luczi Ministries East egyesületet, vezetője Luczi Barna.

Zeneelméletet, éneket, zongorát, orgonát, furulyát, dobot tanítanak román és magyar nyelven. Tanáraik, Laczkó Benedek Nándor, Ferenc Vilmos és Jóni Kálmán zeneművészeti és előadóművészi képesítéssel rendelkező szakemberek – tudtuk meg Luczi Barnától. Az érdeklődők jelentkezését folyamatosan fogadják, akár 4-5 éves apróságokkal is örömmel foglalkoznak. Először felmérik a jelentkező képességeit, majd személyre szabott oktatási tervet készítenek minden tanulónak.

Egy ideig a volt református iskolában folyt az oktatás, fel is újították az ingatlant. Tulajdonosváltás után a helyi iskolában kaptak teret a tanításhoz. Most újra eladó a volt református tanintézet, s ők azon munkálkodnak, hogy megvásárolják, és több célra is hasznosítanák.

Az egyesület elkötelezett híve a felekezetek közötti együttműködésnek, jelmondata is ezt tükrözi: „Különbözők, de egységesek a cél eléréséért”. Időközben tevékenységi körük kibővült, ezért az egyesület vezetőjét felesége, Luczi Tünde is segíti a munkában. Az ifjúság központi helyet kapott körükben, támogatják és segítik a kimagasló képességű gyermekek fejlődését, előbbre jutását. Részt vesznek tanulmányutak szervezésében, ösztöndíjalap előteremtésében, de a kulturális, művészeti és vallási programok mellé is odaállnak. Szociális érzékenységük kiterjed a hátrányos helyzetűek segítésére adományokkal, természetes számukra az idősekkel való törődés. Alkalmanként szeretetvendégségre várják a rászorulókat, illetve egy külföldi misszió jóvoltából havonta adományokat osztanak. Luczi Barna elmondta, hogy tervezik egy szenvedélybetegeknek segítő központ létrehozását. Minden évben ifjúsági tábort szerveznek, modern keresztény zenei koncertek létrejöttében működtek közre.

Úgy vélik, hogy szükség van a munkájukra, annak gyümölcse beérni látszik. Sikerük titka a községben meglévő felekezeti összefogásban, illetve a polgármesteri hivatallal való jó együttműködésben rejlik – mondta az egyesület alapítója.