Csepelen táboroztak a szalontai kézművesek

Nagyszalonta testvérvárosában, Csepelen vendégeskedett július végén a Sinka István Kézműves Kör 14 tagja a helyi kézműves kör meghívására utaztak.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A két testvérváros kézműves csapatai között immár sok esztendeje létezik gyümölcsöző kapcsolat, rendszeresen látogatják egymást. Tavaly a csepeliek vendégeskedtek Nagyszalontán, most pedig a hajdúvárosiak keresték fel a magyarországiakat.

A nagyszalontai társaság Fekete Mária körvezető irányításával utazott Budapest XXI. kerületébe. Vendéglátóik a kézműves tevékenységek mellett rengeteg más, színes programmal várták a fiatalokat. Csepel elöljárói is nagyon odafigyeltek a hajdúváros kézműveseire, Borbély Lénárd polgármester nap mint nap meglátogatta a szalontaiakat, és egy-egy tevékenységre is elkísérte őket. A heti programban szerepelt Duna-parti séta, állatkert-látogatás, a Parlament megtekintése, sétahajózás, látogatás a Csodák Palotájába, esti városnézés a Citadelláról, volt tábori Ki mit tud? vetélkedő, és még a delfináriumot is megnézték, hogy csak néhányat említsünk a változatos programok közül.

Az egyhetes táborban remekül érezték magukat a hajdúvárosiak, mint mondták, igazi jutalomút volt ez nekik, együtt szórakoztak kicsik és nagyok.